MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Скільки невинних українців відбуває довічне ув’язнення?!» ПРЕС-АНОНС

28.11.2011   
30 листопада, об 11:00 за адресою: Хрещатик, 10-Б, третій поверх, медіа-холл «Регіон-ньюз» відбудеться круглий стіл на тему: «Скільки невинних українців відбуває довічне ув’язнення?!».

30 листопада, об 11:00 за адресою: Хрещатик, 10-Б, третій поверх, медіа-холл «Регіон-ньюз» відбудеться круглий стіл на тему: «Скільки невинних українців відбуває довічне ув’язнення?!»

Станом на 1 листопада 2011 року у 143 виправних колоніях, які належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України, трималося 114884 особи. 1746 осіб відбувають покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Це більше ніж півтора відсотка від загальної кількості ув’язнених до позбавлення волі, тобто кожен 66-й український засуджений відбуває довічне покарання. Цифра ця неодмінно зростає щорічно і невдовзі ми зможемо констатувати, що з кожних ста засуджених – двоє відбувають довічне покарання. Більшість з них були засуджені апеляційними судами за першою інстанцією і фактично позбавлені свого права на оскарження вироку в касаційній інстанції. Скільки із цих людей все своє життя мають провести за ґратами без вини?! Чи існує в Україні ефективний механізм перегляду судових рішень? Практика і виконання Україною рішень Європейського суду. Що треба зробити Україні на забезпечення права людини на справедливий суд?

На всі ці питання шукатимуть відповіді: Аркадій Бущенко, адвокат, Голова правління УГСПЛ; Юрій Кармазін, депутат Верховної Ради; Еліна Шишкіна, депутат Верховної Ради; Володимир Колбанцев, адвокат; Андрій Діденко, координатор програм Харківської правозахисної групи; Олена Талаєва, журналіст.

До участі запрошені представники прокуратури, судової адміністрації, Адміністрації Президента України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини та інші.

Реєстрація на місті за редакційними посвідченнями.

Контактна особа: Андрій Діденко (093)985-25-74; [email protected]

 

 Поділитися