MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Тюремники зганяють злість на в’язнях через приїзд представників Ради Європи

03.12.2011    джерело: www.bilozerska.info
У Лук’янівському СІЗО наглядачі гноблять в’язнів, звинувачюючи у цьому Тимошенко і Єврокомісію. Про це повідомив один із так званих «васильківських терористів», що перебуває зараз у СІЗО, – Ігор Мосійчук.

У Лук’янівському СІЗО наглядачі гноблять в’язнів, звинувачюючи у цьому Тимошенко і Єврокомісію. Про це повідомив один із так званих «васильківських терористів», що перебуває зараз у СІЗО, – Ігор Мосійчук.

«Все почалося напередодні дня народження Тимошенко (26 листопада – Ред.), – розповідає Ігор. – Спочатку в’язнів, яких мали звільнити у суботу або у п’ятницю напередодні, не звільняли. Звільняли лише з понеділка. Тобто, люди пересиділи дві-три доби, не дивлячись на те, що термін утримання закінчився.

Зараз камеру, де особисто я утримуюсь, обшукують щодня. При тому, якби просто обшуковували – це їхня робота. А вони просто знущаються: рвуть речі, кидають їх на підлогу, крадуть цигарки, навіть дійшло до того, що цукерки поїли, які були на столі. Продукти з речами змішують, і тому подібне.

Приблизно аналогічна ситуація у Володимира Шпари: його взагалі пообіцяли закрити у карцер, закрили чи ні, я ще не знаю.

Причому це якось пов’язано з приїздом Єврокомісії. Є такий керівник режиму на СІЗО, прізвище Домбровський, він і вони всі ходять і кажуть: «Приїхала комісія, тепер ми вас будемо всіх тут притискати і гнобити». Ця комісія з катуваннь, яка з Тимошенко зустрічалася, буде в Україні десь до 6 чи 7 числа. І вони всі ці речі прямо звалюють на них: «У тому, що з вами відбувається, винна Тимошенко, винна Єврокомісія».

Як повідомлялось, у середу міліція заявила, що делегація Європейського комітету з попередження катувань позитивно оцінила умови утримання ув'язнених в ізоляторі тимчасового тримання Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

Раніше прес-служба партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» повідомила, що представники комітету відвідали колишнього прем'єр-міністра, лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко в Лук'янівському слідчому ізоляторі в Києві.

Зі слів депутата Верховної Ради від фракції «Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина» Сергія Власенка, представники комітету були неприємно вражені тією нібито показухою, яку влаштувала Державна пенітенціарна служба.

Європейський комітет з попередженню катувань і нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження або покарання є спеціальним органом Ради Європи, що за допомогою відвідувань вивчає поводження з особами, позбавленими волі, з метою посилення в разі необхідності захисту таких осіб від катувань і нелюдського або такого, що принижує їхню гідність, поводження або покарання.

2 грудня, 2011

Білозерська.info

 Поділитися