MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Середньовічний звіринець

19.12.2011   
Інна Сухорукова
Непослідовність Заходу мене дивує найбільше. Деякі західні політики всерйоз розглядають питання про Асоціацію України з ЄС, хоча вимоги резолюції Європарламенту керівництво держави не виконало.

Мене страшенно дивує керівництво CША, Євросоюзу, західноєвропейських країн і, навіть, – Путін з Медведєвим!

Вони хочуть домовитися про якісь зони вільної торгівлі, асоціації, союзи... З ким? Вони що, бачать homo sapiens (людина розумна) серед українських можновладців? Чи хоча б homo faber (людина, яка щось виробляє) серед сьогоднішніх керівників України? Вони взагалі бачать серед них homo?

Пам’ятаю, в одному з перших скликань Верховної Ради тодішній голова ВР Іван Плющ наказав: «Ввімкніть мікрофон» і, втомлено відкинувшись, промовив: «Уф... звіринець!»

З того часу багато води втекло А кожний раз «звіринець» –  президенти, уряди – не наближаються до того рівня, з якого з ними починають серйозно домовлятися. Розмовляти, якщо є час і натхнення, можна навіть з крокодилом чи метеликом.

А от бачити в таких членистоногих та членистоголових тваринах об’єкт міжнародних переговорів – це або повна дурість, або брехня.

Росія може щиро бажати заволодіти цим простором, який їй можуть подарувати. Її імперський комплекс не дає їй подумати далі, що вона буде робити з цим відділенням «Звіринцю» та й тим простором, який їй можуть подарувати. Теж занадто багато головного болю та потреби витрачати кошти, багато коштів, навіть для імперії. Але комплекс є комплекс. Ми хворіємо на свою хворобу, Росія хворіє на свою.

А от Європа мене щиро дивує.

Європа, яка захищає арабських терористів в Ізраїлі, пише ноти з будь-якого приводу порушень прав людини керівництву будь-якої країни, позбавляє Лукашенка рахунків  в Європі і права на в’їзд. Чи правозахисна і манірна Європа хоче домовлятися з нашими скорпіонами про Асоціацію?

Це після відвертих переслідувань з боку нинішньої влади журналістів, правозахисників, громадських організацій? Переслідувань брутальних, не менших ніж у Білорусі?

Вони хочуть домовлятися із скорпіонами, щоб вони нікого не кусали і нікого не їли?

Приклад Юрія Луценка – опозиціонера, екс-міністра МВС – їм не про що не говорить?  Майже рік в СІЗО – (а СІЗО в Україні - це окрема пісня про катування і жорстоке поводження) знаходиться абсолютно безневинна людина, політв’язень. Скрізь порушуються права підприємців, чорнобильців, афганців. Порушуються права іншого опозиційного лідера – Тимошенко, причому у найогидніший та брутальний спосіб. Влада боїться громадян і політичних опонентів.

І як з ними можна співпрацювати? Я б ще зрозуміла таку постановку  питання: «Ви, можновладці України, припиняєте утримувати в тюрмах політичних в’язнів, чи йдете геть з Ради Європи. Це було б, принаймні, логічним.

Я знаю, що навіть не всі мої колеги-правозахисники мене підтримають і будуть сварити за те, що я нібито переношу ставлення до влади на країну, якій тільки буде гірше від таких принципових рішень.

А так країні класно?! Люди себе взагалі людьми в контакті з нашими державними структурами не відчувають.

А членистоногі – це членистоногі – вони думати не вміють взагалі. Навіть про своє світле майбутнє, на яке вони нариваються. На «русский бунт, бессмысленный и беспощадный», як казав Пушкін. От чого країна справді не переживе. Але навіть страх їх не зупиняє в ненависті до прав людини. Інстинкт самозбереження виникає в нашій владі, коли вона бачить, що може втратити майно і привілеї. Вони живуть тут, як павуки в склянці. Але гроші зберігають в західних банках, лікуються на Заході і відпочивають там, вчать своїх дітей. Там, де керують таки homo sapiens.

 

Їх може зупинити тільки сила. Гавкнуть США та Євросоюз: «А пішли ви...».

Непослідовність Заходу мене дивує найбільше. Деякі західні політики всерйоз розглядають питання про Асоціацію України з ЄС, хоча вимоги резолюції Європарламенту керівництво держави не виконало. Навпаки, ця влада безсоромно відкриває проти Юлії Тимошенко, хворої, яка і так знаходиться в СІЗО, ще одну нову-стару справа, та й ще вдруге арештовує її під час виїзного засідання Шевченківського суду прямо в СІЗО!. І все це тільки для того, щоб обрати запобіжний захід за старою справою для людини, яка і так позбавлена волі на сім років Печерським судом. Чи бояться її звільнення, бо знають, що засуджена несправедливо? Але ж, поки йде розгляд апеляційної скаргиї, Ю.Тимошенко і так з того СІЗО нікуди б не поділася. Навіщо виїзна сесія суду біля ліжка хворої екс-прем’єрки? Навіщо це знущання на д Тимошенко, над гідністю країни і здоровим глуздом?

Оце запитання... Та про що я? Який-такий здоровий глузд у членистоногих? Членистоногим тільки гроші красти зручно. А думати – це вже вибачте!

Хай думають Захід і Путін з Медвєдєвим.

Наша держава вміє тільки жерти: майно, гроші, громадян, особливо опонентів, а більш за все, як не дивно, вони з’їдають самих себе.

Але від цього ані порядку, ані благополуччя країні не додається...

 Поділитися