MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ПАРЄ обрала нового комісара Ради Європи з прав людини

25.01.2012   
Ним став представник Латвії Нільс Муіжнекс (Nils Muiznieks)

ПАРЄ обрала нового комісара Ради Європи з прав людини: ним став представник Латвії Нільс Муіжнекс (Nils Muiznieks), повідомляє кореспондент РІА «Новости»

Парламентарії на зимовій сесії віддали за його кандидатуру більшість голосів. До виконання свого шестирічного мандата Муіжнекс стане 1 квітня 2012 року.

Новий комісар, відомий правозахисник в Латвії, народився 1964 року. У своїй країні він був у різний час міністром з питань соціальної інтеграції, а також директором латвійського центру з прав людини.

Муіжнекс брав участь як експерт у місії Ради Європи з врегулювання низки конфліктів, у тому числі в січні 2007 року побував у Грузії, де займався грузино-абхазьким і грузино-південноосетинським конфліктами.

Новий комісар – автор відомих книг з прав людини, присвячених, зокрема, захисту національних меншин, боротьбі з расовим екстремізмом і нетерпимістю. Він також написав працю з латвійсько-російських відносин у контексті Страсбурзького суду. Володіє латвійським, англійською, французькою та російською мовами.

Основним завданням комісара з прав людини є сприяння популяризації прав людини та їх дотримання в державах ради. Крім того, до завдань комісара входить перевірка законодавств держав-членів РЄ на предмет їх відповідності загальноприйнятим стандартам, а також сприяння ефективному контролю за дотриманням прав людини.

 Поділитися