MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Сумчани розпочали безстрокову акцію протесту проти забудови паркової зони

07.04.2012    джерело: www.civicua.org
Їх підтримує громадська організація одиноких матерів і матерів-інвалідів “Вербена”

4 квітня сумська громада розпочала безстрокову акцію протесту проти забудови паркової зони, розташованої у спальному районі міста (просп. Курський). Сумчан підтримують керівники проекту з юридичного супроводу громадських ініціатив, який упродовж 2010-2011 років здійснювала громадська організація одиноких матерів і матерів-інвалідів “Вербена” за підтримки програми “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду “Відродження”.

Як відзначила керівник проекту Неля Поліщук, протягом цього часу було проведено кілька тренінгів, які навчили громаду відстоювати свої права.

Як повідомили очевидці, зранку 4 квітня під вікнами житлових будинків №№41-43 по просп. Курському з’явилася будівельна техніка – кран і будівельний вагончик. Мешканці прилеглих будинків не дозволили розпочати будівельні роботи. До опору долучилися громадські активісти.

Люди запевняють, що відстоюватимуть свої права на зелений куточок під вікнами. На підтвердження своїх слів вони влаштували ходу пішохідним переходом, не даючи змоги автомобілям їхати по Курському проспекту.

Місце події відвідав виконувач обов’язків міського голови Микола Войтенко. Він повідомив, що з опонентами мешканців мікрорайону досягнуто тимчасового компромісу. Будівельну техніку було прибрано.

Депутат Сумської міськради Тетяна Журба розповіла, що люди вже два роки поспіль відстоюють своє право на дерева, поле для дитячого футболу та дитячий майданчик. Вона повідомила, що матеріали, передані до прокуратури області, до Генеральної прокуратури та голові Сумської обладміністрації Юрію Чмирю, доводять, що землю було виділено з порушеннями законодавства.
***
Мета програми “Громадянське суспільство та належне врядування” – запровадження сталого діалогу громадянського суспільства з владою в тих сферах реформ, які можуть сприяти розвитку громадянського суспільства, через участь основних зацікавлених сторін у прийнятті та моніторингу виконання рішень органів влади на всіх рівнях.

 Поділитися