MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

«На Івано-Франківщині затримали групу циган, які обкрадали місцевих мешканців»Роми з Торчина на Волині запевняють, що їх хочуть виселити з селаУ Чернівцях «Беркут» відправив ромів на Батьківщину – в Закарпаття«Цигани з Волині дурили рівнянок»Полковник Лазутко роздає найкращим підлеглим нагородиЖиття циганське«Мова ворожнечі» на офіційних сайтах міліції – заохочування суспільства до дискримінації чи правова безграмотність?Черговий приклад мови ворожнечі: «На Рівненщині циганку-шахрайку міліціонери затримали за гарячими слідами»На Житомирщині люди виступили проти «циганського свавілля» (ДОПОВНЕНО)Ви можете собі уявити – «швидка» зупиняється на околиці села, вивантажує людину на узбіччя і їде?Українські форми нетерпимостіЄвропейський Центр з прав циган просить розслідувати дії львівських правоохоронців (ДОПОВНЕНО)«У Рівному 24-річну дівчину ошукали на 10 тисяч гривень»«У Рівному чоловік пригостив незнайомку, після чого з оселі зникли гроші»«Чергове відпрацювання» за допомогою кийків (+відео)На Донбассе братья-«арийцы» убили цыганку во имя «чистоты нации»Знов названо етнічну належність підозрюванихЧерговий приклад мови ворожнечіЦиган? До криміналу!

«Вчора циганка видурила 20 тисяч у 17-річної жительки Вінниці»

06.05.2011    джерело: 20minut.ua
Під такою назвою оприлюднена стаття на веб-сайті газети «20 хвилин». І знову приклад міліцейських слів, коли названо етнічну належність підозрюваних: «Розкрити скоєні циганами шахрайства чи крадіжки, а тим більше затримати самих винуватців, досить складно. Цигани зазвичай гастролери…» – каже прес-секретар начальника Вінницького міського управління міліції.

Вчора ввечері, п’ятого травня, 17-річна дівчина винесла з батьківської квартири у Вінниці чотири тисячі гривень та золоті вироби на суму 15 тисяч. Все це вона віддала близько 19:00 циганці, щоб та зняла з неї порчу. За тиждень, як кажуть у міській міліції, це другий випадок шахрайства, скоєний жінками циганської зовнішності. Принаймні, стільки заяв надійшло від потерпілих.

– Я не розуміла, що роблю, – каже 21-річна вінничанка, яка теж звернулася в міліцію з проханням знайти те, що віддала циганкам.– Я зайшла до своєї квартири, нічого не кажучи матері, що була вдома, взяла усі гроші та золоті вироби. Вийшла з будинку та віддала усе циганкам… Коли повернулась додому зрозуміла, що трапилось непоправне. Одразу зателефонувала до міліції.

Дівчина каже, що вона спочатку розгубилася на пропозицію «Давай погадаю, красавица!». Але слова про зняття порчі зачепили її. Потім до циганки, з якою дівчина вже почала розмову, підійшла друга. А далі, ніби туман в очах, – каже потерпіла.

– Розкрити скоєні циганами шахрайства чи крадіжки, а тим більше затримати самих винуватців, досить складно, – каже прес-секретар начальника Вінницького міського управління міліції Яна Шкляр.– Цигани зазвичай гастролери. Вони переміщаються з міста в місто, з області в область. Не дозволяйте втягнути себе у ситуацію, подібну до тих, що сталися з цими вінничанками. У жодному разі не вступайте з ними у розмову. Не реагуйте на їхні прохання. Будьте розумнішими шахраїв.

Наталія Гончарук

 Поділитися