MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Чергове засідання у справі Якова СтроганаІ у правозахисників бувають щасливі хвилини…Якова Строгана звільненоПраво на захист – бутафорія чи реальність?Судовий розгляд справи Якова Строгана вочевидь затягуєтьсяЧи стане суспільний резонанс гарантією правосуддя?Судові слухання у справі Якова Строгана продовжуютьсяПытки в райотделах. Милиция утверждает, что Строган побил себя самПрес-конференція Є. Захарова та А. Муканової щодо справи Я. Строгана (ВІДЕО)Пікетування ГУ МВС України в Харківській області (ФОТО)На захист Якова Строгана!Переслідування міліцією Якова СтроганаЯкова Строгана привезли в суд избитымДополнительная информация по делу Якова СтроганаСотрудники милиции оформляют задержание Якова СтроганаСотрудники Киевского РОВД г. Харькова пытали человека. В возбуждении уголовного дела отказано.Слухання справи Якова Строгана знов перенесене

Судове засідання у справі Я. Строгана перенесено на травень

27.04.2012   
Через відсутність результатів призначеної судом додаткової комісійної судмедекспертизи засідання перенесено на 16 травня.

Чергові слухання у справі Якова Строгана, призначені на 27 квітня за ст. 115 через 15 КК України, тривали протягом п’яти хвилин – через відсутність результатів призначеної судом експертизи засідання перенесено на 16 травня на 10:00. У справі змінився прокурор.

Нагадаємо, на попередньому засіданні суд ухвалив рішення про додаткову комісійну судово-медичну експертизу, бо для попередньої експертизи суду не були надані важливі докази: ніж, який начебто був засобом злочину (нанесення тілесних ушкоджень потерпілому) та електроміографія м’язів, яка б свідчила про ступінь тяжкості тілесних ушкоджень потерпілого.

Коротко про справу. Після конфлікту з сусідом у серпні 2010 року Яків був вивезений працівниками Київського райвідділу міліції до лісу і підданий тортурам. Після цього вони тримали його у таємному помешканні кілька діб і вимагали в нього хабара у розмірі 10 тис. доларів. Коли він не знайшов такої суми, міліціонери йому не повірили. Тоді Яків зняв побої та звернувся до служби внутрішньої безпеки, прокуратури, але у жовтні 2010 року в порушенні кримінальної справи відмовили. Я. Строган звернувся до Харківської правозахисної групи і розповів на прес-конференції про серпневі події. В грудні його викликали до райвідділу й затримали. Як стало відомо, після того, як Я. Строган опублікував інформацію про серпневі події, порушено кримінальну справу і Я. Строгану пред’явлено звинувачення в замаху на умисне вбивство сусіда. Зі слів слідчого, в ході експертизи, яку проведено через два з половиною місяці після бійки, в сусіда виявлено тілесні ушкодження середньої тяжкості у вигляді ножових поранень. Я. Строган знову був підданий тортурам. Рішенням суду Я. Строган був взятий під варту. Призначена у вересні 2011 року комісійна експертиза встановила легкі тілесні ушкодження. Також визнала, що наявні ушкодження не могли викликати довготривалого розладу здоров’я потерпілого. А ще експертам так і не надали речові докази – ніж і деякі важливі аналізи потерпілого.

«Права людини»

 Поділитися