MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Проросійському активісту дали строк за розпалення міжнаціональної ворожнечі

31.07.2012    джерело: gazeta.ua
Центральний райсуд м. Сімферополя визнав проросійського активіста Володимира Тюніна винним у скоєнні злочину за ст. 161 ч. 2 КК України (розпалювання міжнаціональної ворожнечі) і засудив його до 2,5 років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на 1 рік.

Центральний райсуд міста Сімферополя завершив розгляд кримінальної справи голови Координаційної ради російських організацій Тавриди і Севастополя Володимира Тюніна. Проросійський активіст визнаний винним у скоєнні злочину за ст. 161 ч. 2 КК України (розпалювання міжнаціональної ворожнечі) і засуджений до 2.5 років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на 1 рік.

Про це МГ «Новий Регіон» повідомив кримський правозахисник Жан Запрута.

Володимир Тюнін не вперше дозволяє собі зневажливе
ставлення до представників різних національностей.
Фото: uaport.net

Кримінальну справу порушено за фактом висловлювань Тюніна на мітинґу, організованому козачої громадою «Соболь». Тоді він зазначив, що Партія регіонів не виконує свою обіцянку домогтися надання російській мові статусу другої державної, в той час, як за чинної влади себе привільно почувають екстремістські ісламські організації й така нелегальна структура, як кримсько-татарський Меджліс, що називає себе етнічним виконавчим органом влади.

Між тим Тюніну загрожує відкриття ще однієї кримінальної справи.

«Другого кримінальної справи поки немає, йде перевірка, і невідомо, чим вона закінчиться. Приводом стала заява Тюніна в телепрограмі Лілі Буджурової „Гравітація“ на каналі „ATR“ про те, що влада повинна ініціювати розслідування злодіянь кримських колабораціоністів у роки Великої Вітчизняної війни, які не мають терміну давності», – повідомив Запрута.

При цьому він додав, що в разі порушення за цим фактом кримінальної справи, Тюніну загрожуватиме реальний термін ув’язнення.

31.07.2012

 Поділитися