MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Львові проти співробітників МВС порушено кримінальні справи

23.08.2012    джерело: pravo.prostir.ua
Затриманий утримувався у приміщеннях опорних пунктів протягом 3-х діб, під час чого склав декілька «явок з повинною» під тиском працівників РВ із застосуванням фізичного та психічного тиску.
Адвокат ВБО «Українська фундація правової допомоги», що залучена до проекту «Мережа правової допомоги для вразливих груп населення» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Марія Камінська, яка здійснює свою діяльність у Львівському регіоні, в черговий раз зустрілась з порушенням прав громадян з боку працівників правоохоронних органів. 3 грудня 2011 року, вже після 24.00, гр. Л. був затриманий працівниками ППС за підозрою у вчиненні крадіжок з підвалів. Згідно журналу, доставлений був звільнений з районного відділу міліції близько 8 ранку того ж дня. Проте й надалі утримувався у приміщеннях опорних пунктів протягом 3-х діб, під час чого склав декілька явок з повинною під тиском працівників РВ із застосуванням фізичного та, в подальшому, психічного тиску. Одразу після звільнення 6 грудня 2011 року гр. Л. був госпіталізований у зв’язку із завданими йому тілесними ушкодженнями. Під час госпіталізації місцевою телерадіокомпанією було відзнятий телесюжет, отримано коментарі офіційних осіб, зафіксовано тілесні ушкодження в потерпілого. Того ж дня зусиллями Марії Камінської було подано заяву про вчинений злочин до прокуратури Шевченківського району м. Львова. 19 грудня 2011 року прокуратурою району порушено кримінальну справу за фактом перевищення службових обов’язків працівниками Шевченківського РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області. В травні 2012 року та червні 2012 року було пред’явлено обвинувачення чотирьом фігурантам справи. Не зважаючи на тяжкість інкримінованих злочинів, вчинених групою працівників правоохоронних органів, їм обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Досудове слідство в даній справі знаходиться на стадії завершення.
 Поділитися