MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Британські в’язниці утримують на 7300 осіб більше, ніж розраховані

30.08.2012    джерело: khisr.kharkov.ua
Джеймс Мейкл (James Meikle)
Окремі англійські та уельські тюрми утримують у два рази більше людей, аніж мають утримувати. Такі дані оприлюднив Траст реформування тюрем.

Деякі в’язниці мають удвічі більше ув’язнених, аніж вони розраховані – таке з’ясувалося під час аналізу офіційної статистики, не зважаючи на нещодавнє уповільнення зростання тюремного населення.

Траст приводить дані, що громадські покарання за злочини є ефективнішим у зменшенні злочинності, аніж посадки до в’язниці на короткі терміни.

В повідомленні також йдеться, що 77 з 131 в’язниці у Англії та Уельсі утримують більше ув’язнених, аніж Тюремна служба сертифікувала місць у них – міра місткості для кожної в’язниці, яка окреслюється як «добрий, гідний стандарт розміщення, які усі в’язниці мають надавати усім ув’язненим».

Згідно даних Трасту в’язниця Кеннет у Ліверпулі є найбільш переповненою. Розрахована на 175 чоловіків, зараз у ній утримується 337. На другому місці Шрюсбері (побудована для утримання 170 чоловіків, а утримую 326) та на третьому Суенсі (побудована на 240 місць, а утримується 436).

Тюремне населення постійно зростає. На 17 серпня воно складає 86801 осіб. На той самий період минулого року воно складало 86 233 осіб, а п’ять років тому – 80762 особи. Середня річна кількість тюремного населення у 2002 році склала 70860 осіб.

Представник Трасту заявив: «Для самих ув’язнених, перенаселення має значний вплив».

«Дані 2010/11 років демонструють, що майже чверть в’язничного населення утримуються у переповнених умовах, а також розміщується по двоє у одномісних камерах чи утримуються по троє у двомісних камерах.

«Приватні в’язниці утримують більший відсоток в’язнів у переповнених приміщеннях, аніж державні в’язниці кожного року за останні 13 років.

«Переповнення ускладнює роботу персоналу по завершенню їх термінів ув’язнення. Зараз 47% дорослих в’язнів скоюють повторні злочини протягом першого року після виходу з в’язниці, зростаючи до 57% тих, хто скоїв злочин після відбуття покарання до 1 року. Близько 70% дітей (10–17 років) звільнених з в’язниць скоїли злочин повторно впродовж року».

Джульєтта Лайон, Директор Трасту, додає: «Будуючи наш шлях по виходу з проблеми перенаселення не остаточним висновком.

«Тюремне населення можна безпечно знизити шляхом стримування інфляції тюремних вироків, закликаючи до зменшення використання непотрібного досудового утримання, поводження із залежними та інвестуючи у ефективні методи громадського покарання.

«Вироки суду, спрямовані на громадське покарання є більш ефективними у зниженні річного рівня повторюваності, аніж тюремні строки за подібні злочини.

«Замість того аби кидати людей за ґрати на короткі терміни, необхідно інвестувати у більш інтенсивні громадські покарання та у рішення у сфері громадського здоров’я, що у свою чергу призведе до зменшення рівня злочинності та збереження грошей платників податків».

Цього місяця Лайон критикувала політику утримання у попередньому ув’язнені без звинувачення, кажучи що зрозумілим є те, що їх утримують у гірших умовах і вони отримують значно менше допомоги та підтримки, аніж ті стосовно яких вирок набрав законної сили та які перебувають у в’язниці.

Вона повідомила, що тактика зловживань охопила близько 55000 засуджених минулого року, 11500 з яких були пізніше виправдані, у той самий час коли багато з них отримали громадське покарання, коли їх справи були остаточно заслухані у суді.

Речник Тюремної Служби заявив: «Усі наші в’язниці забезпечують прийнятний рівень розміщення для усіх в’язнів, хоча окремі в’язниці утримують більше людей, аніж вони були розраховані».

«Ми спрямовані на зменшення існуючого перенаселення разом із зменшенням вартості тюремного господарства».

Іншими учасниками десятки переповнених в’язниць стали: Лейстер (розрахована на 200 осіб, а утримується 342); Екзетер (розрахована на 317, а утримується 530 чоловіків); Дорчестер, Дорсет (розрахована на 148, а утримується 242 чоловіки); Уандсуорт, Лондон, (розрахована на 730, а утримується 1191 чоловіків); Норталлертон, Північний Йоркшір, (розрахована на 146, а утримується 232 дитини); Престон, (розрахована на 455, а утримується 712 чоловіків); та Донкастер, (розрахована на 743, а утримується 1142 чоловіки).

переклад – А. Черноусов

Prisons holding 7, 300 more inmates than they were designed for
(
The Guardian, Tuesday 28 August 2012)

 Поділитися