MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Грип «ВК»

Луганський суд заборонив випуск газети «Наш вибір»

05.10.2012    джерело: www.cvu.org.ua
Вперше в історії Луганської області суд заборонив видання друкованого органу масової інформації у зв’язку з виборчими спорами, притому, що підстава для такого рішення була малозначною, а суд не забезпечив журналістам, які видають газету, можливості для належного захисту своїх інтересів.

Спостереження ЛОВ КВУ констатує, що вперше в історії Луганської області суд заборонив видання друкованого органу масової інформації у зв’язку з виборчими спорами, а також те, що підстава для такого рішення була малозначною, а сам суд не забезпечив журналістам, які видають газету, можливості для належного захисту своїх інтересів.

Рішенням Ленінського суду міста Луганська (суддя Антоненко) від 03 жовтня 2012 року (справа 2а-609) заборонено випуск газети «Наш вибір» до закінчення виборчого процесу – на підставі повторного порушення статті 67 Закону України «Про вибори народних депутатів України». Як зазначено в тексті Постанови суду, яка є в розпорядженні ЛОВ КВУ, у випуску газети № 18 від 16.09.2012 р. були розміщені результати соціологічного опитування на предмет рейтингу політичних партій у 113-му виборчому окрузі. При цьому, як установив суд, газета вказала територію, на якій проводилося дослідження, розмір вибірки, метод і спосіб опитування, точне формулювання питання, але не була зазначена точна назва організації (приводилася назва «агентство „Соціолаб“», а треба було «Громадська організація „Соціолаб“»), яка проводила опитування, замовник опитування (представник відповідача пояснював, що замовника не було, і що «Соціолаб» виконав це дослідження з власної ініціативи), можлива статистична помилка.

Суд порахував, що газета «Наш вибір» допустила повторне порушення закону, оскільки тим же Ленінським судом раніше вже приймалися рішення щодо такого ж порушення, допущеного у випусках газети від 02.09.2012 р. (Постанова суду від 12.09.2012 р., справа 2а-590) і від 09.09.2012 р. (Постанова суду від 13.09.2012 р., справа 2а-600). При цьому суд не взяв до уваги пояснення представника відповідача, що видавець газети про ці позови не знав, оскільки не був сповіщений про них судом, і якби знав, то таких помилок у виданні від 16.09.2012 року не допустив би.

На думку юристів ЛОВ КВУ, відповідачі по цій справі (після перегляду його в апеляційному суді) будуть мати підстави для оскарження його у міжнародний суд з прав людини.

Прес-служба Луганського відділення КВУ
04 жовтня 2012 08:55, Луганська обл.

 Поділитися