MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Пенсіонери пікетували Харківську облпрокуратуру (+фото)

11.10.2012   
Сьогодні, 11 жовтня, біля будівлі прокуратури Харківської області відбувся пікет, на який зібралися представники однієї з вразливих соціяльних груп теперішньої України – пенсіонери.

Сьогодні, 11 жовтня, біля будівлі прокуратури Харківської області відбувся пікет, на який зібралися представники однієї з вразливих соціяльних груп теперішньої України – пенсіонери. Організатор акції – експерт Харківської правозахисної групи з питань ЖКХ Михайло Гаєвський.

Пікетувальники тримали плакати з гаслами «Городская власть, судьи, коммунальщики грабят пенсионеров!», «Прокуратура покрывает преступников!», з яких стає ясною причина зборів. От що кажуть пенсіонери, що прийшли сьогодні до прокуратури:

Виктория. Я пенсионерка … 36 лет стажа, ветеран труда. В результате всей государственной политики я имею денег, которых мне хватает только на две недели. Я как бы за милостыней иду к своим детям: «Подайте, я ж ваша мама, единственные вы защитники». Ну, и все эти баснословные коммунальные платежи, ни на чём не основанные. Не получаешь то, за что платишь, и всё это превышает размеры пенсии. Ну, я, слушая радио, понимаю, что дальше будет хуже и хуже, что на ту пенсию, что я получаю, можно будет жить одну неделю, и вообще хорошо, если я её буду получать.

Ольга. …Мене вже дойняли до такого рівня, що я вже ходить не можу, за мною доглядати нікому. Я науковцем працювала все життя. … Працюючи в радіології, де я почала, я мала право на пільгову, тому що я працювала із випромінюванням. Її зарубали, головне управляння зарубало. Сьогодні я тут, тому що моя пенсія – я до неї багато й свідомо йшла, тому що я сільська дитина, мене батьки вчили надіятись тільки на себе, працювати, і тому я свідомо заробляла пенсію. І моя пенсія велика була … закритий цех, ми працювали на космос, і в мене середній був 280 рублів у 93-му у той час коли мої співробітники вони сиділи максимум на 120, уявляєте? І я мала право на максимальну. У мене здоров’я уже, я ходить не можу, не говорячи вже про серце і так далі, у мене віднімаються ноги і я не можу лікуватися. … На сьогоднішній день, я підрахувала на підставі закону про пенсійне забезпечення, що я отримую десяту частину моєї пенсії, тої, що я заробила. У мене було 900, добавили оці 100, оце недавно і стало 1000. 9000 у мене кожного місяця влада краде нахабно, брутально, тому я не можу ні газети купити, ні виписати, ні годуватися, я недоїдаю, тому я хворію, тому оці всі хвороби в мене, і це мене пригнічує, це мене принижує і перетворює в бомжа!..

Учасниця пікету. …Крутять оці тарифи. І батареї холодні цілу зиму. Я плачу половину і це у мене такий борг. Я акти складаю.

Виталий Иванович. Почему здесь? Вот тут чётко написано: прокуратура покрывает преступников, коротко и ясно. Вот у меня, например. Мне приписывают вот эти «борги». Получил исполнительский лист, ни штампа, ни печати. Как я узнал? Пришёл получать пенсию вот в мае-месяце. Вроде бы 100 гривен добавили, а смотрю: мне 217 гривен высчитали. Я говорю: на каком основании? А это идите-разбирайтесь в пенсионный. Пошёл. Мне приносят постановление исполнительской конторы. Это постановление не имеет ни штампа, ни печати и без всякого у меня стали высчитывать двести семнадцать гривен. С мая месяца по сегодняшний день.

Михаил Гаевский. Во всех этих делах замешаны должностные лица. Эти нарушения, которые, с моей точки зрения, совершают должностные лица, расследуют только органы прокуратуры, а прокуратура просто молчит. Сегодняшний пикет собран потому, чтобы дали какой-то ответ, в конце концов. У человека десять заявлений в прокуратуру – не дополучает пенсию, судебные приказы, а почему, он не знает: ему ничего не дают.

Підготував В. Бацунов

 Поділитися