MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

7,5% скарг, поданих до Європейського суду – з України

12.10.2012   
Проти України зараз на розгляді знаходиться приблизно 10 тисяч 400 скарг, що становить 7,5% від загальної кількості скарг, поданих до Європейського суду з прав людини.

На сьогодні Україна посідає п’яте місце за кількістю поданих позовних заяв до Європейського суду.

Про це повідомляють УНН із посиланням на Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Назара Кульчицького.

«На кінець вересня, згідно зі статистикою Європейського суду, на першому місці Росія, на другому Туреччина, третя – Італія, четверта – Румунія і ми йдемо п’ятими. Проти України зараз на розгляді знаходиться десь 10 тисяч 400 скарг, що становить 7,5% від загальної кількості скарг, поданих до Європейського суду», – зазначив Н. Кульчицький.

За його словами, за всі роки незалежності держава вже виплатила нашим громадянам за рішеннями Європейського суду з прав людини компенсації на загальну суму понад 130 мільйонів гривень.

«Загалом за всі роки було заплачено 130 млн. 368 тис 585 грн. 27 коп. За минулий рік Україна виплатила за рішеннями Європейського суду з прав людини 25 млн. 21 тис. 734 грн.», – повідомив Урядовий уповноважений у ЄСПЛ.

За словами Н.Кульчицького, з 2010 року і по сьогодні Україна майже на однаковому рівні виплачує кошти за рішеннями Європейського суду. «Є певні коливання, але вони не є значними. Всі кошти сплачуються вчасно і в нас є достатня кількість коштів на ці виплати», – резюмував посадовець.

Те, що виплати здійснюються вчасно, звісно, не може не радувати. А от чи є в Україні політична воля задля того, щоб змінити ситуацію із дотриманням прав людини на краще, аби у громадян було менше підстав позиватися до власної держави, на жаль, у повідомленні УНН не зазначено.

 Поділитися