MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Тернопільщині в дільничих комісіях «працюють» покійники

14.10.2012    джерело: ZN.UA
Щоб встановити контроль над дільничними комісіями Партія регіонів і виконавча влада вдається до шахрайства. На Тернопільщині до складу виборчкомі включили немічних інвалідів і небіжчиків.

Маловідомі партії, щоотримали квоту, включили до дільничних виборчих комісій на Тернопільщині своїх «представників», які відмовляються там працювати. Тепер влада змінює їх на своїх людей.

У 165 окрузі (Зборів) у списках дільничих комісій навіть невеличкого Підгаєцького районцу числяться більше 100 немічних людей – прикутих до ліжок хворих, інвалідів та навіть покійників -  які представляють у ДВК маловідомі партії: «Слов'янська», Партія пенсіонерів та інші.

Вони відмовляються працювати у ДВК з відомої причини – не писали заяв на участь в їх роботі. Тому влада намагається швидко завершить заміну «підстав» на своїх людей, мобілізуючи якомога більшу їх кількість.

Крім того, всупереч закону, членів комісій часто змінюють. Формально протиправна заміна членів ДВК не є підставою для визнання голосування на виборчій дільниці недійсним. Але «темні конячки», рекрутовані у комісії без належної підготовки, можуть самі порушувати виборче законодавство і ставити під сумнів волевиявлення виборців на конкретній ділянці. А вже влада, залежно від результатів виборів, вирішить, чи потрібно ОВК визнавати голосування недійсним. Судового рішення, яке визнало б порушення, беручи до уваги практику роботи судів за останні роки, довго чекати не доведеться.

Як повідомлялось, на Донеччині одна з мобільних груп Міжнародної організації зі спостереження за виборами CIS-EMO, що здійснюють моніторинг виборчого процесу в регіонах України напередодні виборів народних депутатів, виявила неіснуючу виборчу дільницю в Кіровському районі Донецька.

Нещодавно Микола Волинко - кандидат від опозиції у мажоритарному окрузі №44, що розташований у Кіровському районі Донецька, під час під час зустрічі з виборцями повідомив, що до виборчого списку у якості будинків, в яких проживають виборці, внесено СТО та кладовища.

У цьому окрузі від Партії регіонів балотується секретар міськради Донецька Микола Левченко.

Раніше спостерігачі СIS-EMO виявили низку порушень кандидатів від Партії регіонів.

14 жовтня, 2012

ZN.UA

 Поділитися