MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ХПГ підтримує звернення ЕГО «Зелений світ» до Президента України

24.10.2012   
Законопроекти № 11116 і № 10218, прийняті з процедурними порушеннями Регламенту ВРУ, в багатьох положеннях суперечать іншим законам України. Перший несе в собі загрози системі раціонального використання природних ресурсів і охорони природного довкілля, а впровадження другого призведе до масових ускладнень при реалізації фізичними та юридичними особами їх прав на підприємницьку діяльність, природні ресурси тощо.

Президенту України
Януковичу В. Ф.

Харківська правозахисна група підтримує звернення екологічно-гуманітарного об’єднання «Зелений світ» до президента України В. Януковича стосовно прийнятих Верховною Радою у другому читанні:

02.10.2012 р.– законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури відведення земельних ділянок та зміни їх цільового призначення» (реєстр. № 11116);

16.10.2012 р.– законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів, у тому числі на місцевому рівні)» (реєстр. № 10218),

зареєстрованих народним депутатом Ю. Мірошниченком.

Обидва законопроекти прийняті з процедурними порушеннями Регламенту ВРУ, а головне:

– перший у багатьох своїх положеннях суперечить іншим законам України, її міжнародним угодам, несе в собі надзвичайно небезпечні загрози для системи раціонального використання природних ресурсів та охорони природного довкілля в Україні,

– другий у багатьох своїх положеннях не узгоджується з Конституцією та законами України, а також не враховує правових позицій Конституційного Суду України. Крім того, впровадження цього законопроекту призведе до масових ускладнень при реалізації фізичними та юридичними особами їх прав на підприємницьку діяльність, природні ресурси тощо, відтак, до неминучого порушення приписів статей 1, 3, 5 Конституції України.

Приєднуючись до ЕГО «Зелений світ», закликаємо Вас, пане Президенте, застосувати стосовно законопроектів № 11116 та № 10218 надане Вам конституційне право (ст.ст. 94, 106 Конституції України) повернення законів зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду.

Є. Захаров, співголова ХПГ

Додатки:

1. Звернення ЕГО «Зелений світ» від 15.10.2012 р. стосовно законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури відведення земельних ділянок та зміни їх цільового призначення» (реєстр. № 11116).

2. Звернення ЕГО «Зелений світ» 17.10.2012 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів, у тому числі на місцевому рівні)» (реєстр. № 10218).

 Поділитися