MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Круглий стіл по справі Олаолу Фемі відбудеться в Києві

05.11.2012    джерело: www.civicua.org
6 листопада 2012 р. об 11:00 у приміщенні Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (м. Київ, вул. Інститутська, 21/8) за ініціативи громадських організацій відбудеться круглий стіл «Нігерійський студент у Луганську: рік за ґратами».

6 листопада 2012 р. об 11:00 у приміщенні Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (м. Київ, вул. Інститутська, 21/8) за ініціативи громадських організацій відбудеться круглий стіл «Нігерійський студент у Луганську: рік за ґратами».

Захід організовано Проектом «Без кордонів», ГО «Центр Соціальна Дія» та Правозахисним центром «Поступ» за сприяння Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. До участі у заході запрошені правозахисні та громадські активісти, зокрема представники Української Гельсінської спілки з прав людини, Amnesty International в Україні, HIAS, Асоціації українських моніторів дотримання прав людини у діяльності правоохоронних органів, Конгресу Національних Громад України, інших громадських організацій та ЗМІ. 

До участі у круглому столі також запрошені представники Генеральної прокуратури України, Адміністрації Президента, представники посольств. Від Секретаріату Уповноваженого з прав людини на заході будуть присутні керівники відповідних структурних підрозділів. 

Учасники круглого столу обговорять події минулого року щодо справи Олаолу Сунканмі Фемі, студента з Нігерії, який наразі перебуває під вартою у Луганську за звинуваченням у замаху на навмисне убивство. Тривають судові слухання. Перебіг розслідування викликав низку питань у правозахисних організацій, а до справи привернуто увагу як українських, так і міжнародних ЗМІ. Докладніше про справу читайте за посиланням

Що саме у перебігу справи іноземного студента привернуло таку увагу, які системні проблеми виникли під час розслідування і як уникнути їх повторення у майбутньому – ці та інші питання стануть предметом обговорення під час круглого столу «Нігерійський студент у Луганську: рік за ґратами». 

За довідками звертайтесь за тел.: 
(050) 531-31-80 Ніна Потарська,  
(050) 334-87-80 Максим Буткевич

Акредитація ЗМІ проводиться за тел.: 
(044) 253-21-54; 
(067) 409-79-80.

Джерело : www.ombudsman.gov.ua

 Поділитися