MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Донеччині зібрали кошти на операцію побитому герою фільму про копанки

22.11.2012    джерело: donbass.ua
Гроші на операцію на щелепі Юрію Сіканову, головному героєві сандального документального фільму "Шахта" № 8 ", побитого сусідами бейсбольною битою, зібрали за півтора дні.

Як повідомили в Донецькому правозахисному центрі, гроші приносили і готівкою, і перераховували на картку.

«Приносили, хто скільки міг - від 5 гривень», - уточнили в правозахисному центрі.

Вранці в понеділок необхідна сума на операцію вже була зібрана. Її планують провести до кінця цього тижня.

Правозахисники замовили постраждалому хлопцю спеціальні титанові пластини і знайшли стоматолога, який надалі проведе протезування зубів зі значною знижкою. Хлопцю доведеться сплатити лише вартість матеріалів.

Нагадаємо, після конфлікту з сусідами Юрій Сіканов отримав складний перелом щелепи і у важкому стані був доставлений в лікарню Макіївки.

За фактом нанесення Юрію Сіканову травм порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 122 Кримінального кодексу України ("Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження").

Нагадаємо, у березні документальний фільм про нелегальний видобуток вугілля на закинутих шахтах в Донецькій області естонської режисерки Маріанни Каат «Шахта №8» зняли з конкурсної програми 9-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Тим не менш, Каат знайшла можливість на окремому майданчику фестивалю показати фільм усім охочим.

Згодом герой стрічки Юрій Сіканов розповів, що після зйомок фільму у нього почалися проблеми з міліцією.

21 листопада, 2012

 Поділитися