MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Джаз проти ксенофобії

16.12.2012    джерело: glavnoe.ua
Євген Маслов

XII Міжнародний Українсько-Польський Джазовий фестиваль «Jazz Bez» проходив у Харкові під девізом «МИСТЕЦТВО ТОЛЕРАНТНОСТІ».

Крім того, фестиваль мав благодійну місію: майже 36 тис. грн. зібраних з продажу благодійних квитків підуть на лікування онкохворих дітей.

У Харкові джазували 8 колективів, у яких грали відомі музиканти з Америки, Канади, Швейцарії, Ізраїлю, Польщі та України.

На відкритті JAZZ BEZ в «Харків палас готель» зіграли Tomasz Mucha (Польща), Amir Perelman (Ізраїль), Marinita Trio (Харків-Київ), Sergiy Davydov & Acoustic Trio (Харків).

У третій день фестивалю джазувала одна з найцікавіших європейських груп ¬Plaistow (Швейцарія), музиканти якої грали інтелектуальну психоделічну музику у незалежному культурному центрі «Інді».

На закритті у ТЦ «Ave ¬plaza» виступали Vinita Formation (США-Канада) у складі яких грав канадський гітарист Алекс Максимів, який має українське коріння.

Цього року фестиваль «Jazz Bez» проводиться в рамках кампанії проти ксенофобії і всіх форм дискримінації в Україні. Він відбувся завдяки підтримки програми «MATRA» Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Польського консульства та багатьох спонсорів і партнерів.

Далі до транскордонного джазового марафону приєднаються 16 міст України та Польщі: Львів, Київ, Івано-Франківськ, Луцьк, Тернопіль, Рівне, Севастополь, Одеса, Черкаси, Перемишль, Люблін, Санок, Новиця, Ярослав та Білосток.

Упродовж фестивалю джазуватимуть більше 100 музикантів зі США, Канади, ¬Ізраїлю, Німеччини, Швейцарії, Великобританії, Португалії, Росії, Литви, Словаччини, Польщі та України.

 Поділитися