MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Людину лікують від одного, а помирає вона від іншого»

28.12.2012    джерело: gazeta.ua
Віктор Сердюк, президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів

Зараз в Україні медицина ветеринарна, а не для людей.

В лікарнях вражає грубість лікарів, їх некомпетентність, нерезультативність лікування, недоступність до більшої кількості послуг через нестачу коштів. 80% пацієнтів негативно оцінюють якість медицини в Україні. Найгірше те, що медикам начхати, як до них ставляться пацієнти.

За десять років до нашої організації було близько 7 тисяч звернень.

Людину лікують від одного, а помирає вона від іншого. Забувають в черевній порожнині інструменти, вкручують людині у ногу титановий шуруп довжиною 7 см і не кажуть їй про це. Змушують жінку народжувати природнім шляхом три дні, а тоді щипцями витягують немовля, травмують його, роблять інвалідом на все життя. Потім їхню провину неможливо довести. Гірше за все те, що таким лікарям потім дають звання Героя України.

За кордоном горе-лікарів саджають, а в нас на них не звертають уваги.

Доктор Новіцький вигадав препарат «Україн» від раку, виробляв його в Австрії, продавав у нас. Тут його успішно купували, в його бізнес ніхто не втручався. В Австрії пролікував лише десятьох пацієнтів і його посадили в тюрму за шахрайство. Це свідчить про те, що австрійські правоохоронні органи піклуються про своїх громадян. А в нас закони є, але виконувати їх ніхто не хоче. Досі не можуть розібратися з доктором Пі. Скількох людей він зарізав, а ми досі дискутуємо про це. Після того, як у Франції на законодавчому рівні вибудували жорсткіші умови для пластичних хірургів, вони всі переїхали до нас. Роблять операції по суботах і неділях. Відповідальності не несуть ніякої.

Якісна медична допомога може бути лише тоді, коли вона відповідає науково доведеним достовірним стандартам.

У грудні цього року в усіх лікарнях запровадять електронний реєстр пацієнтів замість паперових медичних карток. Його створять для обліку статистики захворювань і медикаментозного забезпечення лікарень. Таке нововведення убезпечить особисту інформацію, захистить права людей і дисциплінує лікарів. Електронний реєстр неможливо змінити чи дописати. Якщо хтось із лікарів це зробить, можна легко визначити, хто і коли. Кожен пацієнт може мати доступ до них. Зараз медики здебільшого не лікують хворого, а творять щось, не відповідаючи за своє творіння. Лікар може повністю переписати картку так, що навіть найкращий суд скаже: «Сам дурак, що помер». Після впровадження єдиного реєстру з'явиться відповідальність лікаря перед пацієнтом.

Записала Оксана Худояр

28.12.2012

 Поділитися