MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Наступний пішов. Залишилися ще двоє

29.01.2013    джерело: ua.korrespondent.net
Вдова вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава так прокоментувала вирок колишньому начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Пукачу.
Вдова вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава обурена заявою Олексія Пукача про те, що вбивство її чоловіка було нещасним випадком. «Як вам такі подробиці. Я це все з вуст вбивць своїми власними вухами чула під час слухань щодо трьох попередньо засуджених. А потім журналісти запитують, а чому ви на суд не приїхали? А може, ще дітей привести, щоб це почули? У цивілізованому світі це тортурами називається», – написала Мирослава Гонгадзе на своїй сторінці у Facebook. Вона також додала: «Наступний пішов. Залишилися ще двоє, як мінімум», – ймовірно, маючи на увазі екс-президента Леоніда Кучму та главу його Адміністрації Володимира Литвина. Нагадаємо, екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача засуджено до довічного позбавлення волі за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку. У тексті вироку у справі про вбивство Георгія Гонгадзе йдеться, що провина Пукача в перевищенні влади і вбивство журналіста доведена зібраними доказами. Під час засідання були озвучені подробиці розправи з Гонгадзе. Пукач заявив, що смерть Гонгадзе була «нещасним випадком». Він також розповів, що ремінь на шию журналісту накинув, щоб налякати, а смерть була нещасним випадком, оскільки ремінь випадково переламав хрящ на шиї Гонгадзе. Після цього, зазначив обвинувачений, сліди злочину спробували приховати. *** Убивство Гонгадзе було скоєно восени 2000 року. 15 березня 2008 Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС – Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років. Екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв’язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий у Житомирській області і з того часу перебуває під вартою.
 Поділитися