MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харківський області знищують українське радіо!

06.02.2013   
Від учора перший канал національного радіо (і обласні передачі також) можна слухати винятково на дротових радіоприймачах, яких вже майже не існує.

Шановні краяни, слухачі та герої наших передач!

У нас тримає "оптимістична оптимізація". Уже скоротив до трьох годин мовлення канал Харків-2 - єдиний повністю україномовний інформаційно-музичний у нашому регіоні, який можна було слухати і в інтернеті, і на приймачі на частоті 69, 2 Мегагерца на УКХ (ультракороткі хвилі). Від учора це тільки 8.30 - 11.20. Для кого?! Також від учора перший канал національного радіо (і наші обласні передачі також) можна слухати винятково на дротах (передавачі, які забезпечували мовлення все на тих же УКХ відключені). Звужено доступ до інформації великої кількості людей, в тому числі незрячих, для яких це єдине джерело новин соціальних, економічних, культурно-мистецьких. Нам постійно телефонують і запитують, де ми поділися і чому. На хвилях, які вивільнилися, сьогодні слухали «Русское радио».

Ми поширюємо кабмінівський телефон гарячої лінії для скарг. Безкоштовно із стаціонарних телефонів з 9.00 до 21.00 0800 507 309.

Просимо Вас і Ваших колег захистити найстаріше в Україні Харківське обласне державне радіо.

З повагою і вдячністю Ірина Мироненко, головний редактор

Коментар «ПЛ»: Таке враження, що існуюча влада вже не знає, що ще б зробити, щоб знищити на Слобожанщині вже остаточно українську культуру. Спочатку ліквідували місцеві газети, які виходили українською мовою – а до 1990 року це були Вечірній Харків та Ленінська зміна, фактично неможливо купити українську газету або журнал. Тепер добралися до радіо… Замінили національне радіо на Русское радио.

Дійсно багато людей тепер будуть позбавлені можливості слухати історичні передачі, які вів Юрій Шаповал, літературні передачі, які вела Ірина Мироненко, слухати українські пісні. Офіційне пояснення - відключення трансляції радіопередач пов’язане з недостачею коштів, але мені здається справа зовсім в іншому. Сучасні можновладці при слові КУЛЬТУРА просто «хватаються за пістолет», не розуміючи, навіть того, що насправді знищуючи культуру -  рублять сук, на якому сидять.

В безкультур’ї люди втрачають не тільки людські риси, а й правила поведінки, загально прийнятні в цивілізованому суспільстві. Це загрожує, перш за все, всім людям, всьому суспільству, але й владі в тому числі.

Для тих, хто не знає, нагадую – в столичному Харкові радіо запрацювало для харківцев у 1926-1927 роках. Його передачі транслювали на весь Радянський Союз і навіть наші українці, які були на Соловках мали можливість іноді почути «Говорить Харків…».

Тепер ми здається не на засланні, здається живемо в незалежній країні – Україні, але змушені слухати Русское радио. Біль і сором…

Ольга Багалій

 Поділитися