MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові пройшла акція «Черга за життям»

12.02.2013   
Ольга Гончарова
Харків’яни провели акцію проти ліцензування іноземних ліків

12 лютого біля аптеки, що розташована на проспекті Гагаріна, вишукувалися у чергу харків’яни на знак протесту проти закону про ліцензування іноземних ліків. Акція «Черга за життям» повинна привернути увагу до нового закону, відповідно до якого потрібне додаткове ліцензування іноземних ліків.

Закон України про ліцензування імпортних ліків набирає чинності з 1 березня 2013 Закон Згідно з документом, всі іноземні медичні препарати повинні мати додаткові українські ліцензії, щоб ввозитися на територію України. Додатково до ліцензії необхідно буде отримати сертифікат якості в українській лабораторії, що буде коштувати близько 30 тис. грн. на кожну серію. До сьогодні невідомо, які саме документи потрібно подавати для отриманні нових ліцензій, які лабораторії будуть перевіряти ці ліки.

Цей закон в першу чергу стосується дитячих антибіотиків, ліків для онкохворих, хворих на ВІЧ/СНІД, препаратів для наркозу. Також під цей закон підпадають багато найменувань ліків, які використовують люди похилого віку – кардіологічні, ліки для гіпертоніків.

Якщо ці ліки зникнуть з продажу з 1-го березня -  це загрожує не тільки здоров’ю, а й життю багатьох громадян України. Можливо через півроку або рік ці ліки і з’являться і зявляться в аптеках, але активісти, які проводили акцію впевнені, що ціни зростуть в кілька разів.

 

 Поділитися