MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відбудеться прес-брифінг «Через ненадання замісної підтримувальної терапії у СІЗО важко страждала людина. Як попередити такі випадки?»

08.06.2013    джерело: www.ombudsman.gov.ua
Пацієнт замісної підтримувальної терапії Сергій, 26 років, помер у Київському СІЗО в ніч з 25 на 26 березня 2013 року з діагнозом «гостра серцева недостатність». Всупереч прийнятому 22.10.2012 міжвідомчому наказу, йому не надавали замісну терапію. Запрошуємо представників засобів масової інформації взяти участь у прес-брифінгу, під час якого буде проаналізовано, що може зробити держава і суспільство, щоб не допустити повторення таких трагедій.
11 червня 2013 року об 11:00 у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (адреса: вул. Інститутська, 21/8) відбудеться прес-брифінг на тему: «Через ненадання замісної підтримувальної терапії у СІЗО важко страждала людина. Як попередити такі випадки?». Пацієнт замісної підтримувальної терапії Сергій, 26 років, помер у Київському СІЗО в ніч з 25 на 26 березня 2013 року з діагнозом «гостра серцева недостатність». Всупереч прийнятому 22.10.2012 міжвідомчому наказу, йому не надавали замісну терапію. Брифінг проводиться Харківською правозахисною групою в рамках проекту «Забезпечення захисту прав людини вразливих груп населення силами Всеукраїнської мережі правової допомоги» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. У заході візьмуть участь: Юрій Бєлоусов, Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; Айгуль Муканова, керівник проекту Харківської правозахисної групи «Забезпечення захисту прав людини вразливих груп населення силами Всеукраїнської мережі правової допомоги»; Міла Демко, мати Сергія, який помер у СІЗО; Андрій Недашковський, активіст «Асоціації учасників замісної підтримувальної терапії»; Євген Поляков, керівник Департаменту охорони здоров’я та медико-санітарного забезпечення Державної Пенітенціарної служби України. Запрошуємо представників засобів масової інформації взяти участь у прес-брифінгу, під час якого буде проаналізовано, що може зробити держава і суспільство, щоб не допустити повторення таких трагедій. Акредитація журналістів за тел.: (044) 253-21-54; (067) 409-79-80.
 Поділитися