MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прес-клуб «Життя біженців в Україні: без надії на порятунок»

17.06.2013    джерело: noborders.org.ua
В рамках заходу відбудеться допрем’єрний показ документального фільму «Історія К.: епізод із життя біженців в Україні» українського режисера Юрія Речинського. Картина про узбецького біженця в Україні демонструє, з чим доводиться зіштовхнутися шукачам притулку на шляху до захисту та безпеки в «новій батьківщині».
У середу, 19 червня 2013 року, о 15:00 в Smartcafe Bibliotech (м. Київ, вул. Саксаганського, 120) відбудеться прес-клуб «Життя біженців в Україні: без надії на порятунок», присвячений Всесвітньому дню біженців. Організатори – Коаліція з протидії дискримінації в Україні за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». В рамках заходу відбудеться допрем’єрний показ документального фільму «Історія К.: епізод із життя біженців в Україні» українського режисера Юрія Речинського (хронометраж 5 хв.). Картина про узбецького біженця в Україні демонструє, з чим доводиться зіштовхнутися шукачам притулку на шляху до захисту та безпеки в «новій батьківщині». Після фільму відбудеться дискусія, в рамках якої кожен учасник зможе відчути себе біженцем. Експерти: Максим Буткевич, співкоординатор проекту «Без кордонів» Центру «Соціальна дія»; Анна Ленчовська, виконавчий директор Конгресу національних громад України; Наталія Гуржій, керівник Благодійного фонду «Рокада»; Модератор – Тетяна Печончик, представниця Коаліції з протидії дискримінації в Україні. В рамках заходу буде також презентована виставка “We – peace”, яка розповідає про долі дітей-біженців в Україні, підготована підлітками з Харківського клубу толерантності. Додаткова інформація за телефоном: (050) 612 00 20. * * * Всесвітній день біженця заснований Генеральною Асамблеєю ООН 2001 року на честь 50-річчя Конвенції про статус біженців. Цей день традиційно відзначається кожного року 20 червня. За оцінками правозахисних організацій, щороку в Україні статус біженця просять біля 1500-2000 осіб. В той же час, за даними УВКБ ООН, за більш як 20 років існування інституту притулку в Україні статус біженця було надано близько 2500 біженцям. Натепер в усьому світі нараховується 43 мільйони вимушених переселенців (15,2 мільйони біженців, 27,1 мільйони людей, які були змушені переселитися в межах однієї країни, 983 тис. шукачів притулку).
 Поділитися