MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Віце-прем’єра Вілкула оштрафували за порушення ПДР

18.07.2013   
Юрій Шершень
Під громадським тиском працівники ДАІ таки «побачили» порушення правил дорожнього руху з боку віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула та оштрафували його.

Віце-прем’єр-міністр України О. Вілкул сплатив штраф за порушення правил дорожнього руху під час їзди на мотоциклі без шолому.

Нагадаємо, у минулі вихідні під Дніпропетровськом відбувався рок-фестиваль «The Best City.UA», на який з’їхалися байкери з усієї України та з-за кордону. Відкривав захід віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул. Як зазначили активісти громадського руху «Закон один для всіх» (ЗОВ), від центру Дніпропетровська до місця проведення фестивалю колона мотоциклістів на чолі з віце-прем’єром проїхала близько 20 кілометрів: весь цей час Олександр Вілкул їхав без шолома на мотоциклі «Harley Davidson», а інспектори ДАІ, що супроводжували колону, не реагували на це

Громадські активісти подали заяву до Державтоінспекції на віце-прем’єра через порушення ним правил дорожнього руху. До своєї заяви вони додали фото О. Вілкула під час руху на чолі мотоколони.

За рух на мотоциклі без шолому в Україні передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 51 до 85 гривень.

«Ми прагнемо, щоб його покарали штрафом, аби іншим не кортіло, щоб він не показував поганий приклад. Він їхав без шолому й за ним чимало байкерів – теж. Штраф дійсно смішний, але це справа принципу», – зазначив активіст організації В’ячеслав Поїздник.

Оплативши стягнення, Олександр Вілкул на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» опублікув копію квитанції про сплату штрафу в 85 грн. та прокоментував: «Дніпропетровська опозиція критикує мене за порушення ПДР, і я згоден! Ми їхали в колоні, дотримуючись швидкісного режиму, але ... Перед законом усі рівні. Провину визнаю...».

Показово, що тих, хто критикував його за порушення Закону, можновладець назвав «опозицією». Це наочно характеризує ставлення влади до громадського сектору та ЗМІ, які, у випадку висловлювань критики, безапеляційно записуються до табору опозиції.

 Поділитися