MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ООН визначила: Україна небезпечна для біженців

30.07.2013   
Україна залишається небезпечною країною для біженців, стверджують в управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців.

«Україна небезпечна для деяких категорій біженців», – повідомив регіональний представник УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек журналістам у вівторок, 30 липня.

Як підтвердження він навів дані, які містяться в останньому звіті УВКБ ООН з України, згідно з яким в 2012 році кількість заяв до української сторони про надання притулку склала 1860. Разом з тим, Міграційної службою України було прийнято рішення щодо 1200 осіб, з них статус біженця отримали лише 63 людини, а додатковий захист був наданий 89 особам.

«Такий рівень визнання дорівнює всього 12,7%, що менше в порівнянні з попереднім роком, незважаючи на введення додаткової форми захисту у 2012 році», – підкреслив Андрисек.

У зв’язку з цим, УВКБ ООН стурбоване тим, що багато осіб, які потребують міжнародного захисту, не можуть його знайти в Україні. «Наприклад, у 2010-2011 роках 411 сомалійців подали заяву про статус біженця в Україні, проте тільки 6 з них отримали цей статус. У 2012 році, за даними УВКБ, ця ситуація трохи покращилася – міжнародне визнання в Україні отримали 45 сомалійців», – відзначають УВКБ ООН у своєму звіті.

У звіті наголошується, що такі результати призводять до виникнення питання про те, чи є прийняття рішення в цих випадках справедливим, об’єктивним і не дискримінаційним, передає Інтерфакс-Україна.

30.07.2013

 

 Поділитися