MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заява про тиск на захист Дмитра Реви

13.09.2013   
В машині адвоката Дмитра Реви, його рідної сестри Оксани Томчук розбили скло і забрали низку документів, пов’язаних із захистом Реви. Про це вона дізналася зранку 13  вересня біля свого будинку в Дніпропетровську.

В машині адвоката Дмитра Реви, його рідної сестри Оксани Томчук розбили скло і забрали низку документів, пов’язаних із захистом Реви. Про це вона дізналася зранку 13 вересня біля свого будинку в Дніпропетровську.

«Про розбите скло в машині мені зранку повідомили сусіди. Нічого з цінних речей не зникло: у машині були дорогі окуляри, шкіряна візитниця, дитяче крісло, свідоцтво про народження мого сина,  – нічого із цих речей не взяли. Навіть магнітолу не намагалися витягти. Все, що в першу чергу цікавить грабіжників – на місці. Проте перетрушені всі документи. Забрали лише ті з них, де стояло прізвище Реви»,  – повідомила Оксана Томчук.

Вона каже, що зниклі документи є важливими, але вони не становлять таємниці та стосуються виключно справи про теракти у Дніпропетровську, Запоріжжі і Харкові, адвокатської та громадської діяльності пані Томчук як захисниці Дмитра Реви та координатора громадської ініціативи «4Reva».

«У неділю 8 вересня у мене раптом посеред мосту через Дніпро спустило колесо в автомобілі. На СТО сказали, що причиною міг бути зумисний поріз. Тоді я не надала цьому особливого значення. Сьогодні я розумію, що прорізане колесо і вторгнення в мою автівку взаємопов’язані події. Розцінюю це як спробу психологічного тиску і залякування захисту і родини Реви. Можливо, це провокація, спрямована на ескалацію конфлікту у справі. Останнім часом ми викрили цілу низку системних фальсифікацій у справі, які стосуються не лише Дмитра, який абсолютно непричетний до терактів. Крім дзвінка з його телефону Сукачову, зробленого не Ревою, а працівником СБУ, ми викрили знищення правоохоронцями відеодоказів, підкидання листів із начебто вимогами терористів. А буквально щойно ми виявили, що спецслужби могли запобігти серії терактів у Дніпропетровську у квітні минулого року і задовго до них заарештувати Сукачова з Федоряком, бо мали відео з зображенням останнього і свідка, який його упізнав після першого вибуху у Дніпрі в листопаді 2011 року. За це все мають відповідати цілком конкретні люди в погонах, яким, напевно, видається за краще утопити всі ці факти в інформаційному шумі.

Я вважаю, що в керівництва правоохоронних органів достатньо розуму, щоби не діяти такими методами. І зараз вони, як ніхто інший, мають бути зацікавлені в тому, щоби знайти цих зацікавлених провокаторів і зловмисників. Додам лише одне - мене це не зупинить, ми доможемося того, щоби Рева був на волі, а українці знали, хто і чому насправді підривав Дніпропетровськ»,  – заявила Оксана Томчук.

Наразі вона чекає на приїзд міліції на місце події та складання відповідних документі та заяви про злочин.

(Наша інформ.)

 Поділитися