MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Персональні дані українців захищатиме представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини

19.09.2013   
Степан Терновий
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська оголосила конкурс на посаду представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, що відповідатиме за захист персональних даних,-- повідомляє УКРІНФОРМ.
 
«Буде створений новий пост – представника уповноваженого із захисту персональних даних. Це є одним із кроків на шляху європейської інтеграції», – зазначила вона. Пані Лутковська зазначила, що до участі у конкурсній комісії запрошені представники Єврокомісії, Ради ЄС, Представництва ООН в Україні.
 
Конкурс відбудеться наприкінці вересня.
 
Валерія Лутковська нагадала, що з 1 січня 2014 року в Україні змінюється система реалізації функцій держави із захисту персональних даних. Зокрема, функція контролю із захисту прав людини при обробці персональних даних переходить до Омбудсмана.
 
Вона також зазначила, що на сьогодні вже активно працюють представник уповноваженого із діяльності національного превентивного механізму проти тортур, представник з питань дискримінації, гендерної рівності і прав дитини, представник із захисту соціальних і економічних прав, а також інші.

 

 Поділитися