MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Сільських дітей вчити не обов’язково. Так вирішила Верховна Рада України.

19.09.2013   
Грицько Селюк

Верховна Рада України 18 серпня 2013 року відхилила проект постанови №2367, яка передбачала мораторій на закриття сільських шкіл.

Проект постанови підтримали 186 народних депутатів.

Постановою пропонувалося вважати неприпустимим закриття навчальних закладів системи загальної середньої освіти, розташованих у сільській місцевості на підставі недостатнього фінансування їх утримання. А також, впровадити до кінця 2015 року мораторій на закриття навчальних закладів системи загальної середньої освіти, розташованих у сільській місцевості.

За введення такого мораторію виступав комітет Верховної Ради з питань науки і освіти. За висновком комітету, закриття шкіл "незважаючи на можливість незначної короткочасної економії коштів, в довгостроковій перспективі завдають значної шкоди громадянам в отриманні повної загальної середньої освіти, порушують гарантоване Конституцією України право кожного громадянина України на освіту, а також негативно впливають на функціонування і зміцнення інституту сім’ї в українському суспільстві ".

* * *

"Отака біда малятка, любі хлопчики та дівчатка!"

 Поділитися