MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Уповноважений з прав людини пропонує підхід до вирішення проблеми дискримінації

20.09.2013   
Степан Терновий
Суперечливі положення з антидискримінаційного законопроекту, які викликають несприйняття в українському суспільстві, можна через розширення повноважень Омбудсмана у сфері боротьби з дискримінацією.

Наше головне завдання – узгодити позиції ЄС та України щодо суперечливих положень антидискримінаційного законопроекту

Про це заявила Уповноважений з прав людини на прес-конференції для журналістів за підсумками триденного робочого візиту до Брюсселя.
 
На її переконання, вилучити суперечливі положення із законопроекту, які викликають несприйняття в українському суспільстві, можна через розширення повноважень Омбудсмана у сфері боротьби з дискримінацією.
 
 «Під час зустрічей з представниками європейських інституцій ми змогли проконсультуватися, як діяти в нашій ситуації, коли українське суспільство наразі не може прийняти тих змін, на які чекає ЄС», – зазначила Валерія Лутковська.
 
За її словами, саме невирішення парламентом проблеми внесення змін до закону про дискримінацію є наріжним каменем у питанні реалізації першої фази лібералізації візового режиму, тож після законодавчого закріплення змін про повноваження Уповноваженого з прав людини можна розпочати реалізацію новоствореного механізму.
 
«Після створення такого механізму ми будемо роз’яснювати громадянам України право кожного на реалізацію конституційних прав про рівні можливості. А сьогодні наше головне завдання – узгодити позиції ЄС та України, а відтак до Вільнюського саміту ми знайдемо вихід із цієї непростої ситуації», – запевнила Валерія Лутковська.
 
Як повідомила Омбудсман, Офісом Уповноваженого разом із представниками громадянського суспільства вже розроблено проект стратегії щодо реалізації антидискримінаційної політики в частині оцінки проектів законів, які подаються до парламенту, на відповідність європейським стандартам, а також проведення експертизи постанов уряду.

 

 Поділитися