MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Євген Захаров: Інакше, як мракобіссям, заборону концерту “Мистецтво толерантності” назвати не можна!

20.09.2013   
Олена Карась
Українська православна церква московського партіархату в Харкові не хоче чути слово “Джаз”.

Проект “Мистецтво толерантності” - це важливий напрямок діяльності Харківської правозахисної групи. Він включає в себе як дослідження проблеми нетерпимості в Україні щодо різних вразливих груп, моніторинг злочинів на ґрунті ненависті, боротьбу з дискримінацією, захист її жертв; так і проведення музичних фестивалів “Мистецтво толерантності”, в яких беруть участь різноманітні етнічні колективи, які грають Global music. Це джазова музика високого ґатунку. Фестиваль вже неодноразово відбувався і в Україні, і за кордоном.

І от сьогодні сталося так, що концерт, який мав відбутися в рамках фестивалю “Мистецтво толерантності”, не відбудеться.

Концерт був запланований у Харківській філармонії, вже продавалися квитки, підготовка до концерту йшла за планом. Але вийшло так, що у будівлі філармонії був розпочатий ремонт, і адміністрація вирішила перенести цей концерт до Органного залу, що розташований в Успенському соборі, який належить на правах власності Харківській єпархії Української православної церкви.

Коли єпархія почула, що в Органному залі будуть грати джаз, вона просто заборонила проведення концерту. Отже, концерт в тому приміщені не відбудеться.

Концерт перенесли до Клубу “Indie”, хоча вже було продано більше квитків, ніж вміщує цей клуб. І що сьогодні там буде о 20 години я просто не уявляю.

Історія із забороною концерту виглядає, м’яко кажучи, дивною. Музиканти, що братимуть участь у цьому концерті, вже грали і у башті Давида в Єрусалимі, у синагозі, у католицькому соборі, у домініканському соборі і ніяких проблем не виникало.

А наша православна церква не хоче чути слово “Джаз”!

Мені здається, що в головах тих людей, що заборони проведення концерту фестивалю “Мистецтво толерантності” у Органному за залі, застрягла максима 50-х років минулого сторіччя: “Сегодня он играет джаз, а завтра Родину продаст!”

Інакше, як мракобіссям, заборону концерту “Мистецтво толерантності” назвати не можна!

 

 Поділитися