MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Свастика замість слова з 3-х букв?

17.10.2013   
Юрій Чумак
Можливо, замість лайливих написів відтепер хулігани малюють свастики, але маючи на увазі матюки?

Невідомі продовжують описувати стіни полтавських будинків написами, які сіють національну та расову ворожнечу.

Як повідомляє Інтернет-видання «Полтавщина», в обласному центрі на стінах житлових будинків знов з’являються написи з расистськими гаслами. Нещодавно невідомі залишили сліди своєї «діяльності» в районі між зупинками Фурманова і «4 поліклініка». Там свіжі дикунські «письмена» виявили біля одного з місцевих банків.

«Геть жидохристиян», «Негр – це мавпа», «Чурки – геть» і подібні дописи «красуються» відтепер на будинках та кіосках, лякаючи пересічних полтавчан. А напис «синагога» місцеві неонацисти намазюкали на стіні дворового туалету.

Кореспондент «Прав людини», що побував днями у Полтаві, на власні очі побачив у центрі міста кілька намальованих на стінах свастик. Деякі з них були зафарбовані, але декотрі досі вирячували людиноненависництво їх авторів.

Офіційні органи, звісно, заявляють, що злочинів на расистському підґрунті немає (див., наприклад, На Слобожанщині расистських злочинів не буває. Так міліція вважає). На їх думку, хіба що, має місце банальне хуліганство.

Згадуються ще недавні часи, коли хулігани розмальовували стіни та паркани нецензурними написами з 3-х букв. Тоді була така «молодіжна хуліганська мода». Можливо, замість лайливих написів відтепер хулігани малюють свастики, але маючи на увазі матюки?

Звісно, це жарт. Однак «свастикоманія», що охопила певних полтавчан, аж ніяк не є жартом, адже такі написи, малюнки та заклики рано чи пізно можуть призвести до появи в якійсь хворобливій голові бажання втілити їх у життя. Не дай Боже!

 Поділитися