MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

МВС спонукає батьків неповнолітніх дітей ставати "добровільними помічниками міліції"

03.11.2013   
Грицько Селюк
МВС України пропонуватиме батькам неповнолітніх дітей завести на них "особову справу", себто,- "ідентифікаційну карту".

МВС України пропонуватиме батькам неповнолітніх дітей завести на них "особову справу", себто, - "ідентифікаційну карту".

Як сповіщає кореспондент Укрінформу, про це заявив начальник Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України Олексій Лазаренко на прес-конференції у п’ятницю, 1 листопада 2013 року,  


"Заповнення батьками ідентифікаційної карти своїх дітей могло б запобігти їх зникненню та допомогти у разі, якщо це сталося", - пояснив наміри МВС Лазаренко.


Він продемонстрував зразок карти, яка містить основні відомості про дитину, її стан здоров’я, особливі прикмети, контактні телефони.

На окремій сторінці з чорнильною стрічкою батькам пропонується самостійно взяти у дитини відбитки пальців і пояснюється, як це робиться. (виділення моє, - Г.С.)

Крім того, у карті надаються поради, як убезпечити дітей від знайомств з підозрілими людьми, переслідування тощо та роз’яснюється, що робити, якщо дитина зникла.

Представник МВС наголосив, що карту розроблено у межах реалізації програми для школярів "Дослідники" з вивчення основ скаутингу та правоохоронної діяльності. Ініційована МВС та скаутською організацією "Пласт" програма є складовою проекту "Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх", що здійснюється за фінансової підтримки уряду Канади.
 

"Програма впроваджується поки що лише в Івано-Франківську, після аналізу її результатів вирішуватиметься питання про реалізацію "Дослідників"в інших областях", - наголосив Лазаренко.

 Поділитися