MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

П’ятнична облава - 2

До Росії повернулась "колективна відповідальність"

06.11.2013   
Грицько Селюк
За часів СССР були "члени сім’ї ворогів народу" тепер у Росії будуть "члени сім’ї терористів"...

За часів СССР були "члени сім’ї ворогів народу" тепер у Росії будуть "члени сім’ї терористів"...

Як повідомили ЗМІ з посиланням на офіційний портал правової інформації, Президент Російської Федерації Владімір Путін підписав закон, спрямований на посилення заходів щодо протидії тероризму.

Цей закон передбачає перевірку законності походження майна у родичів і близьких терористів. Така перевірка буде відбуватись "за наявності достатніх підстав вважати, що гроші, цінності та інше майно отримано в результаті терористичної діяльності, але не раніше встановленого факту початку участі особи, яка вчинила терористичний акт, в терористичній діяльності, та (або) є доходом від такого майна".
 
Передбачається можливість відшкодування шкоди, заподіяної в результаті теракту, за рахунок коштів зазначених осіб.
 
Крім того, Кримінальний кодекс РФ доповнюється положенням про те, що навчання з метою проведення терористичної діяльності, у тому числі придбання знань і навичок у ході занять з фізичної та психологічної підготовки, вивчення способів вчинення такого роду злочинів, правил поводження зі зброєю, вибуховими пристроями, вибуховими, отруйними речовинами, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років зі штрафом в розмірі до 500 тис. руб.
 
Закон посилює покарання за створення терористичного спільноти, керівництво нею або членами структурних підрозділів, що входять до такого співтовариства: за цей злочин передбачається позбавлення волі на термін від 15 до 20 років зі штрафом у розмірі до 1 млн руб. Участь у терористичному співтоваристві карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років зі штрафом в розмірі до 500 тис. руб.
 
 
 Поділитися