MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові за замахи на вбивство засуджено расиста

26.11.2013   
Юрій Чумак
За 6 замахів на вбивство він засуджений до 10 років позбавлення волі.

Дзержинський районний суд Харкова виніс вирок стосовно 24-річного Віталія Каднічанського, який, начитавшись нацистської літератури, вирішив «очистити» місто від осіб «неарійських» рас.

За 6 замахів на вбивство (ч. 2 ст. 15, п.1, 14 ч.2 ст. 115 КК України), а також незаконне зберігання вибухівки (ч. 1 ст. 263 КК України) він засуджений до 10 років позбавлення волі.

Державне обвинувачення довело, що молодик саме через расову нетерпимість нападав на вихідців з країн Азії та Африки. Були серед постраждалих і українці, навіть школярі, через смагляву шкіру яких расист приймав їх за іноземців.

«Свою вину злочинець не визнав, на судових засіданнях вів себе зухвало, ображав учасників процесу і навіть з’їв кілька аркушів матеріалів справи, які було йому надано для ознайомлення. Однак усі потерпілі, які прибули до судового засідання, впізнали його та однозначно вказали на те, що це він вчинив замах на їх вбивство. Тому вирок суду був максимально суворим», – зазначив старший прокурор прокуратури м. Харкова Олександр Бондаренко.

При цьому підсудного виправдали за єдиним епізодом, де вбивство все-таки відбулося. Прокуратура вважає, що злочинець убив свого попутника з електрички за те, що той занадто наполегливо пропонував Віталію, який не переносить алкоголь, випити.

«Каднічанський виправданий за фактом убивства громадянина Сичова за недоведеністю. На даний вирок готується апеляція з мотивів того, що виправдання особи не є обґрунтованим», – пояснив Олександр Бондаренко.

Нагадаємо, напередодні того, як влаштувати «полювання» на людей, нацист відвідував заходи сумнозвісної організації «Патріот України», але порахував «патріотів» недостатньо радикальними.

А з 24 квітня по 13 травня 2012 року Каднічанський спеціально приїжджав до Харкова з с. Безруки Харківської області, прихопивши з дому ніж, і в людних місцях обирав собі жертву. Прослідкувавши за нею, напади вчиняв уже в малолюдних місцях, найчастіше ззаду. При цьому він обирав людей, які, на його думку, не могли вчинити йому спротиву, але двічі нападав зі спини одразу на двох осіб.

Крім того, за інформацією правоохоронців, при обшуку вдома в злочинця було знайдено осколково-фугасний снаряд та димову шашку.

 Поділитися