MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Вінниці соціал-націоналіста засудили на 3 роки. Поки що «умовно»

09.01.2014   
Георгій Кобзар
Він викрикував дискримінаційні гасла за расовою, національною та релігійною ознаками та закликав учасників маршу до нетерпимості по відношенню до іноземців.
Судовий процес над членом Соціал-національної асамблеї Юрієм Павленком завершився обвинувальним вироком. Його визнали винним у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. За повідомленнями ЗМІ, 30 грудня 2013 р. Вінницький міський суд визнав Юрія Павленка (псевдонім Юрій Хорт) винним у вчинені кримінального правопорушення та засудив до 3-х років обмеження волі з випробувальним строком у 2 роки. Такий термін Хорт отримав за акцію, влаштовану під вікнами гуртожитку для іноземних студентів Вінницького медуніверситету. Нагадаємо, Юрій Павленко йшов на чолі колони під час «маршу-рейду» проти імміграції, який проходив 18 лютого 2012 року у Вінниці, під стінами гуртожитків Вінницького національного медичного університету, в яких проживають іноземні студенти. У своїх «кричалках» маршувальники використовували слова «жид», «хач», «негри» та інші, гасла на кшталт «Слава Нації – смерть ворогам!», «Пам’ятай чужинець, тут панує українець!». Згодом, навесні 2012 року була порушена кримінальна справа за частиною 1 статті 161 Кримінального кодексу України «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань». Вона передбачає за умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності штраф до 8500 гривень або обмеження волі на строк до п’яти років. Павленка звинуватили у тому, що він, будучи організатором акції, викрикував дискримінаційні гасла за расовою, національною та релігійною ознаками та закликав учасників до нетерпимості по відношенню до іноземців.
 Поділитися