MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові «тітушки» увірвалися до «Книгарні Є». Звісно, не для того, щоб почитати

11.01.2014   
Сергій Григор’єв

11 січня 2013 р., близько 17.00, до приміщення книгарні, в якій тривала робота секції «Стратегії громадянської освіти» Форуму Євромайданів, увірвалися «тітушки».

Аби вони вміли читати, можливо, були б збентежені кількістю та якістю книжок, представлених у цій книгозбірні. Проте два десятки нападників побили хлопців, що стояли на охороні при вході, одному з них розбили до крові обличчя, розтрощили скляні двері, закинули до книжкового магазину димову шашку і розпилювали з балончиків сльозогінний газ.

Через задимлення активісти змушені були залишити приміщення.

Характерно, що безпосередньо перед нападом евромайданівці бачили поблизу «Книгарні Є» «Тойоту Прадо» з номерами 777, що, за харківськими «поняттями», вішають на свої авто місцеві «авторитетні» міліціонери.

А сама міліція інформує, що «для з’ясування обставин пригоди вирушили працівники слідчо-оперативної групи Дзержинського райвідділу міліції… Виявлено пошкодження книжкових шаф, встановлюються та допитуються свідки події. Наразі за вказаним фактом проводиться подальша перевірка».

Зазначимо, що того ж дня близько 20 «тітушок» чинили спроби увірватися до приміщення харківської Свято-Дмитріївської Української Автокефальної церкви, де розпочався Форум Євромайданів. Але далеко не скляні двері собору не піддалися. А незабаром 18 нападників були затримані. Правопорушники доставлені до Ленінського РВ м. Харкова «для з’ясування усіх обставин події та прийняття процесуального рішення».

 Поділитися