MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Попереджальний страйк у Харкові (+фото)

23.01.2014   
23 січня, Харків. Сьогодні вдень люди зібралися в центрі міста на попереджальний страйк, відгукнувшись на заклик опозиції з приводу другого раунду переговорів з президентом Януковичем.

23 січня, Харків. Сьогодні вдень люди зібралися в центрі міста на попереджальний страйк, відгукнувшись на заклик опозиції з приводу другого раунду переговорів з президентом Януковичем.

Як передала вчора, 22 січня, «Українська правда», лідер УДАРу Віталій Кличко закликав українців: «Завтра вдень у нас будуть переговори, друга частина. О 12 годині – попереджувальний страйк. Виходьте на півгодини-годину, якщо є можливість. До адміністрацій, виходьте, висловлюйте своє бачення, свій супротив, мирний супротив».

Спочатку люди зібралися біля пам’ятника Шевченку. Вони тримали українські прапорці. Потім усі організовано перемістилися на майдан Свободи. Кількість людей збільшувалася – долучалися перехожі, які не чули про заклик вийти на мирний попереджальний страйк. На майдані відбувся невеличкий мітинґ, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на київському Євромайдані. Потому люди вулицею Іванова підійшли до польського консульства.

На прохання учасників до них вийшов Генеральний консул Республіки Польща Ян Едвард Гранат. Люди звернулися до нього по підтримку. Пан Гранат сказав, що підтримує вільний вибір України. Йому передано кілька звернень громадян.

Біля пам’ятника Шевченку.

На майдані Свободи.

Біля Генерального Консульства Республіки Польща.

Нагадаємо, вчора у Харкові відбувся «антимайданівський» мітинг.

 Поділитися