MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відкритий лист Президента Міжнародної Асоціації Україністів до українських політиків

26.02.2014   
Президент Міжнародної Асоціації Україністів звернувся до українських політиків оскільки з тривогою спостерігає, що зроблено й заплановано зробити декілька кроків, які викликатимуть незадоволення громадян України та загострення конфліктів, яких надзвичайно важливо уникнути задля збереження цілісності української держави

Вельмишановні Пані й Панове!

Звертаюся до Вас як Президент Міжнародної Асоціації Україністів, головний осередок якої розташований у місті Києві за адресою вулиця Грушевського, 4.

Попри те, що я не міг бути у Києві з жовтня минулого року, я наскрізь просяк кров’ю постраждалих і загиблих з Майдану, яка розлилася аж до Центральної Європи, де я працюю в університетах Відня, Мюнхена, Будапешта й Пілішчаби.

Разом з Вами радію, що кровопролиття на вулицях Києва припинено. Разом з Вами щиро тішуся, що незабаром постане нова Україна з кращим президентом і кращим урядом, з кращою Верховною Радою. Україна, у якій щоденно виявлятимуть свою щирість, чесність і гідність не лише громадяни України, але й можновладці.

Сьогодні, 25 лютого 2014 року, я звертаюся до Вас, оскільки з тривогою спостерігав, що зроблено й заплановано зробити декілька кроків, які викликатимуть незадоволення громадян України та загострення конфліктів, яких надзвичайно важливо уникнути задля збереження цілісності української держави.

Як Президент Міжнародної Асоціації Україністів звертаюся до Вас із великим проханням:

Уникайте будь-яких кроків, що розділяють, а не єднають народ України!

Україна — багатоетнічна й багатомовна країна, і це її багацтво. Українська мова має бути державною, але всі мови, що поширені на території України, надалі повинні бути захищені якнайкраще.

Події останніх тижнів довели всім: українці — це всі громадяни України, незалежно від їхньої етнічності: етнічні українці, етнічні росіяни, етнічні євреї, етнічні угорці, етнічні румуни, етнічні кримські татари, етнічні поляки, етнічні вірмени тощо. Усі українці мають скористатися рівними правами.

Як Президент Міжнародної Асоціації Україністів щиро прошу Вас проводити політику, яка однозначно сигналізує, що Ви усвідомлюєте ці очевидні факти.

Прошу Вас зробити відповідні кроки і в законодавстві, і у виборі відповідних осіб на відповідні посади на користь і на благо нашої України.

 

Міхаель Мозер, проф. слов’янської філології, Президент Міжнародної Асоціації Україністів

Віденський університет

Католицький університет ім. Петра Пазманя у Будапешті та Пілішчабі

Український Вільний Університет у Мюнхен

 Поділитися