MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Реформування МВС відбуватиметься за активної участі громадськості

31.03.2014   
Юрій Чумак

У процесі реформування активну участь братимуть правозахисники та представники громадського Люстраційного комітету.

З 1 квітня 2014 р. розпочне роботу Громадська рада з реформування МВС. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

А. Аваков зазначив, що довірив керівництво радою відомому правозахиснику, голові Харківської правозахисної групи Євгену Захарову.

У реформуванні МВС України готові допомогти представництво ЄС, США, Грузія, Німеччина, Польща, Великобританія та Канада.

Арсен Аваков заявив також, що ряд кадрових рішень у МВС буде прийнято за участі громадського Люстраційного комітету. До речі, на посади голів УМВС у Київській, Волинській, Тернопільській та Львівській області вже проходить відповідний конкурс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нове керівництво МВС узгодило обговорення концепту комплексного реформування відомства з главою Люстраційного комітету Єгором Соболєвим та іншими правозахисниками.

Визначена процедура оновлення міліції, яка передбачає, що всі призначені раніше по всіх областях керівники міліції та ДАІ звільняються з посади і переходять в статус в.о. Люстраційний комітет спільно з кадровою комісією МВС організовує аналіз роботи керівних кадрів на місцях та виробляє пропозиції для вирішення міністру. На наявні вакансії Люстраційний комітет і кадрова комісія МВС проводять публічний відбір кандидатів за участі громадськості.

Єгор Соболєв запропонував до участі в процедурі з боку Люстраційного комітету: від журналістського цеху – Юрія Бутусова, від правозахисних організацій – Євгена Захарова.

«Це не буде розтягнута процедура, в країни немає часу для затяжок», – наголосив Арсен Аваков. Всі необхідні рішення щодо реформування міліції міністр вважає за потрібне прийняти протягом 6 місяців.

 Поділитися