MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прес-конференція на тему: «Прокуратура своєю бездіяльністю покриває злочинців» (АНОНС)

21.05.2014   
22 травня, 12:30, Інформаційна аґенція «Українські новини», Київ, вул. Еспланадна, 20 – Прокуратура – фактично єдиний державний орган, наділений повноваженнями здійснювати нагляд за додержанням законності під час кримінального провадження. В Україні відсутня процедура перегляду кримінальних справ, які набули законної сили, в разі суттєвих порушень кримінально-процесуального, кримінального законодавства.

22 травня, 12:30, Інформаційна аґенція «Українські новини»
Київ, вул. Еспланадна, 20

Прес-конференція на тему : «Прокуратура своєю бездіяльністю покриває злочинців»

Прокуратура – фактично єдиний державний орган, наділений повноваженнями здійснювати нагляд за додержанням законності під час кримінального провадження. В Україні відсутня процедура перегляду кримінальних справ, які набули законної сили, в разі суттєвих порушень кримінально-процесуального, кримінального законодавства. Незважаючи на очевидні докази катувань, фабрикації матеріалів кримінальних справ, і, як наслідок, засудження до великих термінів позбавлення волі, в тому числі, довічно, прокуратура засвідчує свою бездіяльність і неспроможність виконувати свої функціональні обов’язки.

Що треба зробити, аби справедливість була відновлена, а прокуратура не покривала злочинців?

Чи здатна прокуратура в теперішньому вигляді реалізувати захист прав людини під час кримінального провадження від злочинних посягань з боку оперативних підрозділів та слідства? Особливо у тих справах, коли слідство проводила сама прокуратура?

На ці та інші питання шукатимуть відповіді:

Микола Сірий, адвокат, старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України;

Андрій Діденко, координатор програм Харківської правозахисної групи;

Віктор Колбанцев, адвокат.

Після прес-конференції відбудеться пікетування Генеральної прокуратури родичами засуджених довічно за сумнівними судовими вироками, передача колективного звернення до Генерального прокурора з вимогою виконувати свої функції щодо нагляду за додержанням законності під час кримінальних проваджень.

Контакти: Андрій Діденко, 093 985 2574

 Поділитися