MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Бойовики батальйону «Восток» викрали 29 осіб з донецького реабілітаційного центру

20.06.2014   
Сергій Григор’єв
У полоні в терористів опинилися 29 осіб – як ті, що проходили реабілітацію від наркоманії та алкоголізму, так і працівники центру.

У Донецьку 17 червня о 3:00 ранку близько тридцяти бойовиків батальйону «Восток» напали на християнський реабілітаційний центр благодійної організації «Вечірнє світло», що знаходиться за адресою: вул. Фінська, 20.

Про це повідомив пастор Генічеської церкви «Слово Життя», що курирує центр. Священнослужитель повідомив, що на момент нападу в будівлі знаходилося 26 осіб. Бойовики завантажили полонених в мікроавтобус, що належить благодійній організації, і відвезли їх в невідомому напрямку. Дорогою терористи заїхали додому ще до одного співробітника центру та затримали його.

«О 6 ранку невідомі подзвонили керівникові реабілітаційного центру і, представившись бойовиками батальйону «Восток», запросили його приїхати за адресою: вул. Елеваторна, 1-а, на переговори. Ніяких вимог вони не виставляли, стверджували лише, що нібито хлопці були пов’язані з «Правим сектором». Разом зі своїм помічником керівник вирушив за вказаною адресою. Близько 12.00 зв’язок з ними обірвалася», – зазначив пастор.

Таким чином, у полоні в терористів опинилися 29 осіб – як ті, що проходили реабілітацію від наркоманії та алкоголізму, так і працівники центру.

Родини реабілітантів звернулися до мера Донецька і в міський відділ міліції за допомогою – повідомила прес-служба церкви «Слово життя». Начальник УВС м. Донецька Сєднєв пообіцяв допомогти у звільненні незаконно затриманих мирних жителів, половина з яких хворі і потребують щоденного лікуванні.

Служителі церкви звернулися до міжнародних інституцій з проханням захистити права мирних жителів.

Нагадаємо,  800 пацієнтів замісної підтримувальної терапії нещодавно були позбавлені життєво-важливого лікування в окупованому Росією Криму, більше тисячі пацієнтів на Донбасі опинилися перед реальною загрозою залишитися без замісних препаратів вже найближчими днями.

 Поділитися