MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Документальне кіно як інструмент просвіти з прав людини

13.08.2014   
Юрій Чумак

У Києві відбулись одразу 2 правоосвітні заходи для активістів, залучених до організації кінопоказів документального кіно про права людини Docudays UA.

6-7 серпня 2014 р. проходив ворк-шоп «Кіноклуб Docudays UA як інструмент просвіти з прав людини», а 7-8 серпня – семінар «Організація та проведення Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA-2014».

Під час ворк-шопу керівники постійно-діючих та новостворюваних кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, які започатковані в організаціях-партнерах Фестивалю, у виправних колоніях та навчальних закладах Державної пенітенціарної служби України, обговорили особливості діяльності таких клубів, методику роботи з фільмами у кіноклубах, що працюють з різною аудиторією, обмінялися досвідом своєї діяльності.

Характерною особливістю кіноклубів Docudays UA мусить стати їх постійна робота, яка об’єднуватиме навколо осередків кіно про права людини всіх, хто є небайдужим до цієї складної та важливої тематики.

А діяльність Мандрівного Docudays UA вже традиційно пов’язана з демонстраціями найкращих стрічок цьогорічного Міжнародного фестивалю в усіх регіонах України, які проводитимуться впродовж жовтня, листопада та грудня й будуть тісно пов’язані з Міжнародним днем прав людини.

Запрошені регіональні координатори Фестивалю та представники ДПтСУ за допомогою модераторов обговорень опрацювали проблемні питання в роботі з великою аудиторією, прийоми критичного мислення та розвитку емпатії для активізації ефективної роботи з документальними фільмами про права людини.

Були розглянуті особливості цьогорічного Мандрівного фестивалю, що проходитиме в умовах окупації Криму та фактичної війни в Донецькій і Луганській областях.

Незважаючи на всі труднощі, організатори та партнери Фестивалю дивляться у майбутнє з обережним оптимізмом і продовжують розбудовувати Мережу Docudays UA по всій Україні.

До речі, одним з регіональних партнерів Фестивалю на Харківщині є Харківська правозахисна група.

 Поділитися