MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Замість боротьби з порушеннями прав громадян російська держава веде війну з тими, хто виявляє ці порушення»

18.08.2014   

Заява Міжнародного товариства «Меморіал»: Міністерство юстиції РФ внесло до «Реєстру некомерційних організацій, що виконують функції іноземного агента» ще п’ять правозахисних громадських об’єднань. В їх числі – Правозахисний центр «Меморіал», базова меморіальска організація в цій галузі.

Ми переконані, що ці організації, як і всі раніше внесені проти їхньої волі до цього реєстру, діють виключно в інтересах Росії, оскільки ефективно допомагають захищати права громадян від посягань державних чиновників.

Насильницьке внесення їх до реєстру «іноземних агентів» – спроба перешкодити цій діяльності.

Замість боротьби з порушеннями прав громадян держава веде війну з тими, хто виявляє ці порушення.

Така практика (включаючи саме вживання терміну «іноземний агент») вже була випробувана в радянський час та ні до чого доброго не привела.

Нинішні прийняті в надзвичайному порядку норми про «іноземних агентів» спрямовані не на вирішення реальних проблем, що стоять перед країною, але лише на ослаблення громадянського суспільства Росії.

Нам залишається знову повторити те, що ми говорили останні два роки, з моменту внесення закону про «іноземних агентів» в Держдуму: цей закон ганьбить Росію, він не підлягає покращенню чи виправленню і має бути скасований.

 

Правління Міжнародного Меморіалу

 Поділитися