MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Верховній Раді ініціюють питання про дослідження «реформувань» армії України попередніми Президентами

15.09.2014   
Яна Смелянская

Депутатам Верховної Ради надано для ознайомлення проект Постанови «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів бездіяльності та зради національним інтересам Президентами України з грудня 1991р. по травень 2014р.»
В пояснювальній записці автор проекту постанови депутат С.М.Каплін акцентує увагу на тому, що після розпаду СРСР Україні дісталося найпотужніше після Росії угруповання військ на пострадянському просторі. Однак, на думку автора проекту постанови, стрімка анексія Автономної Республіки Крим з боку Російської Федерації та зовнішня загроза воєнного вторгнення, яка постала перед нашою державою відкрила безліч проблем у сферах національної безпеки та оборони територіальної цілісності України.
Прийняття постанови, на думку автора, дозволить об’єктивно та неупереджено розслідувати факти бездіяльності та зради національним інтересам Президентами України з грудня 1991 р. по травень 2014 р.
 

 

 Поділитися