MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Куди дівати вимушених переселенців?

20.09.2014   
Яна Смелянская
Протягом останніх двох місяців кількість переселенців на території Харківської області зросла до 80 тисяч людей. Можливість області приймати переселенців далі вичерпано....

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгіївський, повідомив, що переселенців з Донецької та Луганської областей на території Харківської області більш розсіляти нікуди. «Протягом останніх двох місяців Харків є транзитним регіоном. Перспектива розселення на території області вичерпана. Це вимушений захід для більш якісного вирішення питань переселенців в інших областях України. На сьогодні питання розселення громадян із зони АТО в приміщення, пристосовані для осінньо-зимового періоду - задача номер один. Зазначу, що всі сфери життєзабезпечення регіону несуть колосальне навантаження, продовжуючи виконувати свої функції»- підкреслив чиновник.
Станом на 19 вересня в базу даних області внесено 80 тисяч 172 людини з Луганської та Донецької областей та 841 кримчанин. Тимчасовим житлом забезпечили 18 тисяч 612 осіб, багато з них - за рахунок волонтерів. Майже 23 з половиною тисячі осіб зможуть отримувати свої пенсії в Харківській області.
1175 дітей зі східних регіонів та Криму влаштовані в дитячі сади, 7133 дитини ходять в школи. 117 літніх людей визначені в будинку престарілих. Потреба в додатковому фінансуванні зросла майже до півтора мільйонів гривень. Зросло навантаження на лікарні - більше 30 тисяч переселенців звернулися за медичною допомогою.

 Поділитися