MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Відсутність права і міжнародного контролю — що відбувається в російському полоні з українськими цивільними?Комитет ООН по правам ребенка осудил нарушения прав украинских детей со стороны РФКомітет ООН з прав дитини засудив порушення прав українських дітей з боку РФХарків у вогні, викрадені діти, ‘вибори’ на окупованих територіях — підсумки тижняКонтроль думок? Міжнародний суд ООН: Росія винна у фінансуванні тероризму і расовій дискримінації. ЧастковоВ ООН зафіксували понад 10 000 випадків загибелі цивільних в Україні від 24.02.2022Боротьба з міжнародним викраденням дітей — законодавча ініціатива‘Призывал к поджогу Кремля’, — театрального режиссера обвинили в терроризме за фантик от жвачки Українці та кордони. Підсумки тижняДворівнева система тортур: катування українців у Харківській області під час окупаціїВідновлення ідентифікації ВПО в Ощадбанку і доплати пенсіонерам від ООНЗа 13 днів серпня в ООН зафіксували 258 випадків загибелі або поранення мирних мешканців УкраїниРосія грубо порушує Конвенцію ООН з морського права, заявили у МЗС В ООН заявили, що твердження Кремля, нібито військовополонених в Оленівці вбили ракетою Himars, не відповідають дійсностіЗаконодавча ініціатива: за кордон без супроводу дорослих — лише з 18 роківВ ООН підтвердили понад 800 випадків свавільних затримань цивільних під час російської окупаціїАнглійська мова — з садочкаКатування українських військовополонених та цивільних ув’язненихДовічник Володимир Панасенко на свободі, боротьба продовжується

Радбез ООН прийняв резолюцію по боротьбі з тероризмом

25.09.2014   
Яна Смелянская
Рада Безпеки ООН рекомендувала країнам всесвітньої організації збирати й аналізувати дані про поїздки людей в рамках боротьби з іноземним тероризмом, не порушуючи при цьому міжнародне право.

24 вересня, засудивши екстремізм, Рада Безпеки ООН зажадала, щоб всі іноземні бойовики-терористи склали зброю, припинили здійснювати терористичні акти і відмовилися від участі в збройних конфліктах. Члени Ради заявили, що можуть включити таких бойовиків і тих, хто їх фінансує в свої «чорні списки».
«Рада Безпеки ООН відзначає, що іноземні бойовики-терористи і ті, хто фінансують чи іншим чином підтримують їх поїздки і наступні дії, можуть відповідати критеріям для включення до списку санкцій по «Аль-Каїді»...», - йдеться в одногласно ухваленій резолюції Ради безпеки ООН. Засідання пройшло під головуванням президента США Барака Обами.
Рада доручила Групі по аналітичній підтримці і спостереженню за санкціями подати протягом 180 днів доповідь Комітетові з санкцій і протягом 60 днів - попередню усну інформацію про загрозу, створюваної іноземними бойовиками-терористами, яких вербують або приймають до своїх лав «Ісламська держава Іраку і Леванту» (ІГІЛ), Фронт «Ан-Нусра»(ФАН) і всі інші групи, пов'язані з «Аль-Каїдою».
У числі інших заходів, члени Ради Безпеки закликали держави не допускати пересування терористів і терористичних груп, здійснюючи ефективний прикордонний контроль і запобігаючи фальсифікацію документів.
також було підкреслено, що держави-​​члени ООН повинні активізувати і прискорити обмін оперативною інформацією про дії або переміщеннях терористів і про терористичні мережі.
У резолюції міститься положення, яке зобов'язує держави-​​члени вимагати, щоб авіаційні компанії, що діють на їх території, завчасно надавали владі інформацію про пасажирів для виявлення осіб, які перебувають в санкційних списках Ради Безпеки ООН.

 Поділитися