MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Карта АТО за 1 жовтня

01.10.2014   
Яна Смелянская
Протягом усього періоду перемир’я бойовики ЛНР та ДНР продовжують обстрілювати позиції українських військовиків та мирних жителів Донецької та Луганської облстей.

Сьогодні під час брифінгу в Києві прес-секретар Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що за даними НАТО, поблизу кордону з Україною розташовані близько 20 тисяч солдат Збройних сил Російської Федерації.
"Представник НАТО Джей Янсен заявив, що на території України досі перебувають сотні російських військових, в тому числі і спецназ", - сказав Лисенко.
Також сьогодні стало відомо, що під Стаханов на Луганщині перекинуті підрозділи 76-ї десантно-штурмової дивізії НД РФ. Російські десантники переміщуються групами до 10 осіб на спеціальному автотранспорті. А в районі Дебальцево Донецької області зафіксовано появу російських 27 танків.
Протягом вчорашнього дня, 30 вересня, на тимчасово захопленій бойовиками та російськими військовими території Донбасу було зафіксовано перекидання десантників з РФ. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив координатор групи "Інформаційний супротив" Дмитро Тимчук.
"Протягом попередньої доби в цьому районі зафіксована діяльність російської станції РЕБ, постійно глушили мобільний зв’язок," - розповів військовий експерт. За даними "Інформсупротиву", в районі Дебальцево Донецької області зафіксовано появу російських 27 танків. Днем раніше ця колона спочатку з’явилася в районі російських населених пунктів Міусинськ, пізніше - в районі Вахрушево.
Крім того, як говориться в повідомленні Донецькій ОДА, сьогодні в Київському районі Донецька бойовики самопроголошеної ДНР з системи залпового вогню "Град" обстріляли загальноосвітню школу № 57. Снаряд розірвався в 5 метрах від будівлі навчального закладу - в цей момент там знаходилися 238 осіб, з яких 70 дітей та 28 вчителів. Хоч серед учнів постраждалих немає, але в результаті вибуху загинули чотири людини, ще вісім отримали поранення різного ступеня тяжкості, семеро з них доставлені в лікарні.

 Поділитися