MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Порошенко: Компартія пішла у минуле рішенням українців

27.10.2014   
Юрій Шершень

Президент України Петро Порошенко висловив задоволення тим, що українці своїм голосуванням залишили КПУ на узбіччі історії, не обравши цю партію до парламенту.

«Під час президентської кампанії я висловив тверде переконання, що КПУ за ті злочини, які вона скоїла і в минулому, і в сьогоденні, не має права залишатися на політичному небосхилі України. Але оскільки ми – європейська держава, яка поділяє європейські цінності, КПУ має піти в минуле не указом президента, не постановою Верховної Ради, і навіть не за рішенням суду. Це все має бути після того, як головний вирок комуністам винесе український народ», – наголосив президент на брифінгу увечері 26 жовтня 2014 р.

«96 років Компартія безперервно була присутня в українській владі. І якщо навіть тільки заради цього (не проходження КПУ до парламенту) треба було розпустити Верховну Раду, це варто було зробити. Я дуже щасливий, що Україна має такий розумний, відповідальний народ і виборців, які дали чітку оцінку і щодо КПУ і щодо ПР. Рівень підтримки останньої був такий, що вона навіть не наважилась брати участь у кампанії», – додав Порошенко.

Нагадаємо, за даними усіх 4-х екзит-полів, проведених в Україні 26 жовтня, КПУ набирає не більше 2, 9 % голосів виборців і, таким чином, не долає 5 % бар’єр для проходження до парламенту.

 Поділитися