MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Учасники АТО почали отримувати посвідчення учасників бойових дій

07.11.2014   
Яна Смелянская
Розпочалася процедура видачі посвідчень учасника бойових дій бійцям АТО, вже підготовлено 334 таких посвідчення. Про це Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив у п’ятницю під час заходів з нагоди вручення державних нагород та відомчих відзнак працівникам органів і підрозділів внутрішніх справ, військовослужбовцям Національної гвардії України, які брали участь в антитерористичній операції.

«Сьогодні ми починаємо видавати посвідчення учасників бойових дій», - сказав він, зазначивши, що вони видаватимуться виключно бійцям-захисникам нашої Батьківщини. При цьому О.Турчинов додав, що наша спільна відповідальність - не допустити зловживань з отриманням цих посвідчень, щоб пільгами не користувалися шахраї, які отримали відповідні документи «завдяки якомусь «блату» чи зв’язкам».

О.Турчинов, звертаючись до присутніх, наголосив, що український народ захищає свою країну і право жити у вільній державі, право самим обирати свій шлях, своє майбутнє. «Але наш шлях не сподобався тим, хто марить відтворенням пострадянської імперії», - зазначив керівник Парламенту.

При цьому він зазначив, що сьогодні наша країна протистоїть одній з найсильніших армій світу і країні, яка має ядерний потенціал. О.Турчинов нагадав, що коли Україна роззброїлася в односторонньому порядку, був підписаний Будапештський меморандум, і потужні країни виступили гарантами нашої безпеки. «Але гарантії, - сказав він, - перетворилися на співчуття одних і цинічну агресію інших».

Аби протистояти цій агресії, в країні треба було відновити армію, і без добровольців ми б не зупинили ворога, сказав Голова Верховної Ради. У цьому контексті він висловив вдячність усім, хто пішов до армії, до спецбатальйонів МВС. «Це справжні герої, які пліч о пліч захищають країну. Це ті, хто ціною власного життя захищають наше право бути вільними людьми», - заявив він.

О.Турчинов наголосив, що нині перед владою стоїть важливе завдання - відновити економіку і підняти промисловий потенціал держави до європейського рівня.

Керівник Парламенту спільно з Міністрами оборони і внутрішніх справ за особисту мужність, вірність військовій присязі і захист суверенітету держави вручили державні нагороди, відомчі відзнаки, посвідчення учасника бойових дій та ключі від квартир працівникам органів і підрозділів внутрішніх справ, військовослужбовцям Національної гвардії України, які брали участь в антитерористичній операції.

 Поділитися